slanke vegasalon

Lijstjes: 5x junkfood, maar dan gezond

Junkfood, fastfood, McDonalds, KFC, New York Pizza en nog vele van dergelijke bedrijven verdienen hun geld met voeding. Gezonde voeding? Naar mijn idee niet. Eet ik dan nooit een pizza? Zeker wel, alleen kies is dan voor een verse pizza die met de hand gemaakt is en waar verse producten op liggen én ik eet er maximaal één per week (dat haal ik vaak nog niet eens).

KokenKoken

Jaren geleden woonde ik boven een Turkse snackbar en standaard op vrijdag ging ik naar beneden om een kapsalon te halen. Heerlijk, maar moddervet. Een gemiddelde kapsalon bevat tussen de 1500 – 1800 kcal!!! Dat kunnen we anders doen, dus ik heb er een gezondere versie van gemaakt met knolselderijfrieten die niet gefrituurd zijn, kip gegrild en een klein beetje kaas.

Onderstaand mijn Top 5x junkfood, maar dan gezond. Wat is jou favoriet?

1. Kapsalon met knolselderijfrieten. Een knoflooksausje gemaakt met magere kwark in plaats van mayonaise, maar wel met een beetje kaas gegratineerd. Lekker toch?

2. Slanke vegasalon. De gezonde versie van de kapsalon en dan ook nog eens helemaal vegetarisch. Zo kan je op Meatless Monday heerlijk genieten van je favo junkfood, zonder je schuldig te voelen.

slanke vegasalon

3. Koolwraps met gerookte zalm, spinazie en zeekraal. Taco Tuesday is er niks bij, want ik heb de standaard tarwewrap vervangen door koolbladeren. Die hoef je slechts een halve minuut te blanceren en je koolhydraatinname zit lekker laag.

4. Courgetti met twee soorten kaas. Nog zo’n lekker low carb receptje. De gewone spaghetti heb ik vervangen door spaghetti van courgette en in plaats van een romige quattro-formaggisaus heb ik een bescheiden hoeveelheid kaas gebruikt. Én je bent ook nog eens lekker snel klaar! Toppertje dus!

Courgetti met twee soorten kaas

5. Gezonde pizza met gekarameliseerde uien en verse vijgen. Ja hoor, de pizza kunnen we natuurlijk niet vergeten! Deze is vegetarisch, met een beetje fruit en een bodem met wat extra groente in plaats van tarwe.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: