Appelmoes met kaneel

Wie eten er eigenlijk appelmoes? Zijn het alleen kinderen die het bij de kip en patat eten  of eten jullie ook gewoon doordeweeks appelmoes? Ik eet het eigenlijk alleen in een restaurant als het bij mijn gerecht geserveerd wordt. Misschien komt het omdat ik er niet echt mee opgegroeid ben en het niet in mijn systeem zit.

KokenKoken

Nu las ik laatst een bericht over verwarmde appeltjes bij de kwark als ontbijt. Dat leek mij lekker, dus ik appels schillen, koken, de pan uit het oog verloren en toen had ik appelmoes. Ook bij mijn kwark gedaan en het was echt heerlijk! Een aanrader!

Wat heb je nodig? 1 klein potje

  • 4 zoete appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 300 ml water

img_1511

img_1512

Hoe maak je dit?

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat het 30 minuten lekker pruttelen, zodat de appels zacht worden. Is het water al eerder verdampt, voeg dan nog een beetje water toe.
  3. Pureer de appel en je hebt appelmoes met kaneel!
  4. In de koelkast kan je de appelmoes prima een week bewaren in een afgesloten bakje.

appelmoes-1

appelmoes-2

 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: