Balsamico gegrilde kipfilet

Hoewel ik meer van het type “kippendijen” ben, heb ik onlangs toch maar weer eens twee kipfilets gekocht. Gekocht, gekocht? Ik had ze besteld voor iemand bij mij op de zaak, want die lust geen kippendijen. Uiteindelijk had deze enorme kast van een gozer spierpijn van de dag ervoor en kwam hij niet.

HuishoudenHuishouden

Zat ik daar met m’n goeie gedrag en twee kipfilets. En nu? Bij mij in het restaurant gebruik ik namelijk ook alleen maar kippendijen, dus ik heb ze maar mee naar huis genomen. Grillpan uit de kast en grillen maar, want gewoon in de pan is niet echt mijn ding.

Vervolgens trek ik m’n keukenkastje met 1000-en-1 potjes en flesjes open en vond daar een flesje balsamico siroop. Voor dit recept gebruik ik dus geen balsamicoazijn, maar siroop. Deze kan je bijvoorbeeld bij de Appie of de Jumbo kopen.

Wat heb je nodig? 2 porties balsamico gegrilde kipfilet

 • 2 kipfilets (bij voorkeur biologisch)
 • 2 eetlepels balsamico siroop

Hoe maak je dit?

 1. Zet je grillpan op het vuur en laat ‘m loeiend heet worden. Gebruik geen olie of boter.
 2. Leg de kipfilets op de grillpan en laat geduldig liggen voor 5 minuten.
 3. Draai de kipfilet om en smeer de bovenkantjes van de filets in met de helft van de balsamicosiroop. Breng ook op smaak met flink wat peper en zout.
 4. Vervolgens draai je de filets om en herhaal je voorgaande stap.
 5. Check na vijf minuten of je kipfilets gaar zijn door te voelen of een klein sneetje te maken in het dikste gedeelte van de filet en het kijken of deze helemaal gaar is.
 6. Snijd tot slot de balsamico gegrilde kipfilet in repen en serveer op een bedje van bijvoorbeeld groene asperges en sla. Of op een broodje met mayo en een paar plakjes komkommer.

Waar eet je dit bij?

 • Lekker bij een goed gevulde salade als maaltijd.
 • Ook lekker op een knapperige Italiaanse bol met een beetje pesto, rucola en parmezaanse kaas.
 • Of bij een romige risotto :).
Kwam d’r eentje op de geur af, haha.

Nog meer kipgerechten!

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: