blauwe bessencake

Blauwe bessencake met knapperig suikerlaagje

De ene blogger heeft meer dan haar (99% van de food bloggers is vrouw) lief is recepten geschreven en de ander heeft helemaal geen kont geschreven, zoals ik. Waarom niet? Ik had er gewoon geen zin in, ging van Amsterdam naar Loosdrecht verhuizen en had letterlijk 0,0 inspiratie. Heb je weleens.

KokenKoken

Ik ga langzaamaan de draad weer oppakken en laten we gewoon even met een iets minder gezonde blauwe bessencake beginnen ;). Dan gaan we vanaf volgende week weer een beetje gezonder doen, want die corona-kilo’s die kunnen er bij mij ook wel weer af. Hebben jullie daar ook last van? Corona-kilo’s, haha.

Bijkomend voordeel van mijn verhuizing naar Loosdrecht is dat ik EINDELIJK een oven heb! Ik hoor je denken “had je geen oven?”. Klopt, ik heb het al die jaren moeten doen met zo’n ellendige combi magnetron. Deze blauwe bessencake is dan ook het eerste baksel uit mijn nieuwe oven.

blauwe bessencake

Wat heb je nodig? 1 blauwe bessencake

 • 200 gram ongezouten roomboter
 • 175 gram kristalsuiker
 • 3 eieren
 • 150 gram magere, halfvolle of volle kwark
 • 200 gram bloem
 • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
 • 250 gram blauwe bessen

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm je oven voor op 170 graden.

 2. Klop de roomboter samen met 150 gram suiker luchtig. Ik gebruik hiervoor mijn handmixer. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en tot slot de kwark.

 3. Mix daarna het bloem en het bakpoeder door het beslag. En als alle ingrediënten goed gemixt zijn spatel je de blauwe bessen door het beslag.

 4. Vet een niet al te grote ovenschaal of cakevorm van 24cm in met wat boter of zonnebloemolie. Giet het beslag in de vorm en strooi het overgebleven suiker over de blauwe bessencake.

 5. Bak je blauwe bessencake in 40-45 minuten af op 170 graden. Laat de cake volledig afkoelen voordat je ‘m uit de vorm haalt.

cake met blauwe bessen
blauwe bessencake
makkelijk recept voor cake

Variaties

 • Ik heb verse blauwe bessen gebruikt en die kan je ook vervangen door diepvries blauwe bessen, framboos of bijvoorbeeld stukjes mango.
 • Ook lekker om wat kokosrasp toe te voegen aan het beslag van deze blauwe bessencake.

De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.


Misschien ook iets voor jou?

Geen blauwe bessen, maar bosvruchten maken deze kwarkcake tot een succes.

kwarkcake

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: