4 tips om meer groente binnen te krijgen

Nee, ik verwacht niet van je dat je op een wortel gaat knagen zoals een konijn als niet van groente houdt. Vanaf vandaag geen smoesjes of excuses meer om geen of niet voldoende groente binnen te krijgen.

HuishoudenHuishouden

Ben je niet zo’n fan van al dat groen, rood en geel, dan heb ik vier fantastische tips voor je om de groente te “verstoppen” in je eten of drinken. Dit kan je natuurlijk ook bij manlief of je kids toepassen :).

Tip 1: Verwerk groente in een wrap. Snijd bijvoorbeeld tomaatjes of paprika in kleine reepjes of stukjes en rol deze samen op met wat hummus en gerookte kip. Laatst maakte ik een wrap met gegrilde courgette en rosbief. Een heerlijke combi en ook voor diegene die een courgette te exotisch vinden is deze wrap een feestje. Het recept vindt je hier.

rosbief-wrap-1

Tip 2: Club sandwich style. Warme boterhammen uit je broodrooster, beetje kip, wat spek en daar gaat ongemerkt wat tomaat en ijsbergsla tussen. Je kan met ieder broodje, pistolet of bolletje een groenteverstoppertje spelen. Begin alleen wel bij groente 1.0. Denk hierbij aan komkommerschijfjes en tomaat. Gaan we naar groente 2.0 tussen je boterham, dan kan je gaan voor plakjes radijs die heerlijk knapperig en een beetje pittig zijn naast de kaas of ga je voor een rauwkostmix met wat dunnen reepjes prei en een Amsterdams uitje?

Tip 3: Maak er een smoothie van. Hoeveel ik meer een voorstander ben van je maaltijden kauwen kunnen we voor de slechte groente-eters een uitzondering maken. Een smoothie met appel, banaan en spinazie is lekker zoet of wat dacht je van gekookte bietjes met ananas en grapefruit. Die maakte ik onlangs en heb ik aan mijn favorietenlijstje toegevoegd. Klik hier voor de bietenshake.

bietenshake

 Tip 4: Ontbijtmuffins. Naast het voordeel dat je groente kan verwerken in deze muffins, zijn ze snel en makkelijk te maken. Maak een tray vol in de avond en je kan er een paar dagen van genieten. Scheelt je ook weer tijd in de morgen. Ik maakte ze onlangs met snacktomaatjes en een versie met doperwtjes en gele paprika + wat kaas. Met kaas smaak per slot van rekening alle goed! Wil je ze ook maken? Check via deze link het recept.

ontbijt-muffins-3

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: