Masterchef kwartel

BLOG: 5 keukens waar ik nog wel een keer wil werken

Nog steeds ben ik mijzelf dankbaar dat ik 2,5 jaar geleden mijn kantoorbaan heb opgezegd om “iets” met eten te gaan doen en zelfstandig ondernemer te worden.

KokenKoken

Het is namelijk echt een cadeautje dat ikzelf kan bepalen wanneer ik werk, met wie en waarvoor. Begrijp mij niet verkeerd, want ik heb gewoon rekeningen te betalen. Maar ik doe dingen die ik leuk vind. Krijg ik een cateringaanvraag en het lijkt mij niks, dan doe ik het niet. Wordt ik gevraagd om kookles te geven bij het Leger des Heils, dan doe ik dat voor noppes.

5 keukens waar ik wil werken.

Met een eigen restaurant, een foodblog en verschillende freelance werkzaamheden heb ik het druk genoeg en heb ik het nog steeds enorm naar mijn zin. Maar, het lijkt mij enorm tof om ook eens een kijkje te nemen in andere keukens. En dat zijn de volgende:

Private yacht.

Of dit nu dé baan is waar iedere kok van droomt vraag ik mij af, want volgens mij is het keihard werken. Maar het lijkt mij tof om dit een keer mee te maken. Het is gewoon een avontuur.

Je bent op zee, weg van huis, op jezelf aangewezen en je bent in een volledige staat van dienstbaarheid. Helemaal op een private yacht. Wanneer de gasten iets willen eten, ook al is het 04.10 uur ‘s nachts, dan ben jij diegene die dat moet verzorgen.

Toch lijkt het mij tof om dit te doen, want ook die rijke stinkerd worden gelukkig van eten. Of het nu gaat om een kreeftensoep, een bordje pasta, een skinny bitch smoothie of een frietje midden in de nacht. Eén ding is zeker, ze kunnen niet zonder je, want zelf gaan ze niet koken :).

Recepten schrijven voor de Allerhande.

Dit is dan wel geen fysieke keuken, maar die dames en heren bij de Allerhande die kunnen me er wat van. Bij hen zou ik wel in het team willen zitten voor een paar maanden.

Je moet iedere maand maar weer wat verzinnen om de Allerhande te vullen met nieuwe recepten. Ik heb zoveel ideeën, dus kom maar op! Met mijn ervaring in de keuken denk ik dat ik een goede aanvulling zou zijn. Bij deze mijn open sollicitatie.

Misschien komt er nog wel een keertje een editie waar ze foodbloggers hun favoriete recept laten schrijven :).

Privékok op vakantie.

Deze functie heeft wel iets weg van die van kok op een private yacht, maar een vakantie kan zich ook tot een weekje skiën in Oostenrijk beperken. Ben je niet zo lang van huis en kan je wel lekker de hele week koken.

Deze functie heeft wel iets weg van die van kok op een private yacht, maar een vakantie kan zich ook tot een weekje skiën in Oostenrijk beperken. Ben je niet zo lang van huis en kan je wel lekker de hele week koken.

Vaders eet graag een stuk vlees, moeders is meer van de vis en de kiddo’s hebben liever pizza dan groente. Zes pannen tegelijk op het vuur of een heerlijke appeltaart wanneer ze thuis komen, dat lijkt mij wel wat. Gewoon mensen blij maken met jouw eten en dan is dat helemaal tof als je dat kan doen voor een select gezelschap en de dingen maken die de gasten lekker vinden.

In het leger.

Nooit heb ik de behoefte gehad om het leger in te gaan, bij de politie aan te sluiten of een andere functie bij defensie. Maar koken voor alle vrouwen en mannen die iedere dag hard aan het zwoegen zijn voor ons vaderland lijkt mij te gek.

Ik kook wel eens voor 30 man tegelijk, maar in het leger denk ik dat je eerder voor 300 man tegelijk moet koken. De planning die hierbij komt kijken lijkt mij een uitdaging. Je moet wel genoeg kip in huis hebben en niet teveel rijst koken. En dan moet het ook nog eens lekker smaken, want dat vind ik echt belangrijk.

Misschien kan ik de boot en het leger combineren bij de Marine :). Soort van snuffelstage. Als ik maar niet in de afwas hoef te beginnen.

Voor een goed doel.

Een jaar of vijftien geleden heb ik bij het Leger des Heils kookles gegeven aan mensen die aan het reïntegreren waren om weer terug de maatschappij in te komen. Erg dankbaar werk.

Graag wil ik een diner verzorgen voor mensen die geen geld hebben om uit eten te gaan of laat staan een keer een biefstuk te komen. Geen over de top gedoe met liflafjes, maar deze mensen lekker in de watten leggen met een vier-gangen menu. Alles met veel liefde bereid, want dat proef je.

Deze sla ik even over….

Er zijn tal van plekken waar ik ooit nog hoop te koken of recepten voor mag schrijven. Echter zijn er ook een paar locaties waar ik liever ver uit de buurt blijf. Voila, dit zijn ze.

Kok op een sexfeest.

Er schijnen sexfeesten te bestaan waarbij er ook een kok aanwezig is. Wat deze guy dan doet is mij echter wel een raadsel. Wellicht opent hij heel de avond oesters of voegt hij iedereen chocolade.

Misschien spuit hij slagroom op puntige borstjes en decoreert ze met verse aardbeien??? Geen idee, maar alleen al bij het idee… Nee, deze sla ik even over.

In een gaarkeuken van een ziekenhuis.

Ziekenhuiseten staat er niet om bekend van goede kwaliteit te zijn. Het mag allemaal niet veel kosten en met liefde worden die plateaus ook niet bereid. Misschien is een gaarkeuken eigenijk nog wel beter, dan die kant-en-klare bakjes die in een warmhoudkast worden opgewarmd.

Anyhow, een plek waarbij zo wordt bezuinigd dat je er niks lekkers van kan maken, daar wil ik niet eens werken.

Zoek jij nog iemand?

Mijn wensenlijstje heb je hierboven kunnen lezen. Kan je mij hierbij helpen, dan zou ik dat echt ontzettend tof vinden. Stuur mij een mailtje of bericht via de site en wie weet komt een van mijn dromen uit. I Like!


*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: