brunch

BLOG: brunchen met Delicieux

Zorgen voor een ander en dan het liefst met eten, daar word ik gelukkig van. Je kan mensen echt blij maken met een goed bord eten, kwalitatief en waar liefde in zit. Dat zie je, dat proef je. Daarom nodig ik graag vrienden bij ons thuis uit voor een etentje. Laat het zorgen dan maar aan mij over, de Mr. zorgt dat het bier koud staat.

HuishoudenHuishouden

Deze keer ga ik voor een brunch met de producten uit het Delicieux assortiment van Lidl. Lidl heeft mij gevraagd hier een artikel over te schrijven en die samenwerking ga ik graag aan. Voilà, onderstaande is het resultaat.

€30,- budget

Het leek mij ook nog eens een mooie uitdaging om deze brunch met Delicieux producten te organiseren voor zes personen met een budget van €30,-. Normaliter koop ik altijd van alles en achteraf blijkt dat de hele straat mee had kunnen eten en blijf ik ermee zitten of moet ik eten weggooien = zonde.

Voortvarend heb ik een lijstje gemaakt en mijn menu zorgvuldig uitgekozen. Ik ga voor makkelijk met een groots effect #ilike. Zo kies ik een kant-en-klare kreeftensoep, maar maak ik de croutons wel zelf. Ook serveer ik mijn gasten een vegetarische bietenburger uit het gourmet-assortiment, want die kan je namelijk ook prima op een mini-broodje serveren tijdens een brunch.

Ik probeer zoveel mogelijk items te combineren en daarmee kom ik op zes verschillende gerechtjes + een schaaltje koekjes erbij. Heel tevreden ben ik met het resultaat, want ik ben binnen het budget van €30,- gebleven. Daarbij heb ik geen stress gehad van alles wat ik zelf moest maken, want veel producten heb ik kant-en-klaar gekocht.

Het menu

Zelf probeer ik altijd een balans te vinden tussen verschillende smaken, texturen en gerechten. Onderstaande gerechten staan op het menu van mijn brunch:

 • Bietenburgertjes op mini-hamburgerbroodjes met spinazie en basilicummayonasie.
 • Mini-pitabroodjes gevuld met zoete aardappelspread en courgette.
 • Spinaziesalade met paarse bieten, sherrydressing en plakjes eendenborst.
 • Bloemkool pizzabodem met courgette en crémeux de normandie.
 • Kreeftensoep met croutons van kaas-uienbrood.
 • Gegrilde kaas-uiencrostini met crème pate met truffel.
 • Suikerbroodgebakje met magere kwark en conference peer.

Het boodschappenlijstje

Kom beslagen ten ijs en maak voor jezelf een boodschappenlijstje wanneer je gaat food shoppen. Ik had mijzelf alvast online georiënteerd in het Delicieux magazine. Daar staan me toch een boel heerlijkheden in. Ik weet wel welke kant ik op wil met Kerst.

Voor de brunch voor zes personen heb ik alles alvast voor je onder elkaar gezet. Gemak dient de mens. Van alle verpakkingen/producten heb je er 1 nodig, behalve de kreeftensoep, want daar heb je twee flessen van nodig.

 • Delicieux Groente pizzabodem bloemkool
 • Delicieux Zoete aardappelspread
 • Delicieux Truffelpate
 • Delicieux Crémeux de Normandie
 • Delicieux Kreeftensoep 2x
 • Delicieux Rode bieten burgertjes
 • Delicieux Mini-hamburgerbroodjes
 • Delicieux Mini-pitabroodjes
 • Delicieux Sherry dressing
 • Delicieux Kaas/ui breekbrood
 • Delicieux Suikerbrood pistache en cranberry
 • Delicieux Luxe mayonaise basilicum
 • Delicieux Mini-kerstkoekjes
 • Delicieux Gerookte eendenborstfilet
 • Magere kwark
 • Gezeefde tomaten
 • Paarse spruiten
 • Courgette
 • Peer
 • Gewassen spinazie

Kassabonnetje: €27,97!!! Voor nog geen €5,- p.p. tover je deze fantastische brunch met Delicieux producten op tafel. Zou je niet zeggen, toch? Laat je gasten dan ook versteld staan en verwen ze met al dat lekkers.

kassabon lidl

 

De eendenborst lag bij mijn buurman z’n spullen op de band, dus die heb ik even apart afgerekend :).

 

Ga voor goud

Sinds half november liggen de producten van Delicieux bij Lidl al in de winkel. Je hoeft dus niet tot Kerst te wachten op deze speciale producten, fijn toch? Al moet ik zeggen dat ik het liefst het hele jaar door de tafel met goud versier :). De Mr. vindt dat idee iets minder, dus voor een speciale brunch haal ik mijn mooiste tafellaken uit te kast, verschillende schalen waar ik mijn gerechten mooi op presenteer en koop ik een nieuw bord voor die broodjes.

Ziet er gezellig uit toch? Zo’n tafel waar iedereen lekker kan pakken wat hij/zij lekker vindt.

 

brunch

 

Ga je toch voor goud of voor de kerst? Dan tover je je tafel in een handomdraai om tot een tafel die we graag tijdens de feestdagen zien. Haal wat ballen uit je boom en knip wat groen uit de tuin. Voila, kerst in een handomdraai.

kersttafel

 

kerstdeco

 

Vier weken tot Kerst

Nog heel eventjes wachten en dan mogen we weer los met Kerst. Met losgaan bedoel ik eten, drinken, cadeautjes uitpakken en cadeautjes geven. Al jaren een hoogtepunt bij m’n ouders thuis!

Daarnaast ga ik dit jaar iets heel leuks doen!!! Wil je weten wat? Houd dan mijn social kanalen in gaten, want van Lidl heb ik nog een leuke verrassing gekregen. Het heeft met een hond en een kostuum te maken :). Truffel (de corgi) is alvast even polshoogte komen nemen. Wordt vervolgd!!!

#Lidlnederland #Lidlpartner #Delicieux #Gavoorgoud

Truffel

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: