mag je zelf eten meenemen in het vliegtuig?

BLOG: Eten mee in het vliegtuig. Ja of nee?

Onlangs heb ik voor het eerst een maaltijd meegenomen de cabine in, in het vliegtuig. Eten mee in het vliegtuig? Ja, dat mag dus. En daar was ik echt heel blij mee. Die kleffe broodjes die er op de foto zo lekker uitzien vallen vaak vies tegen (heeft de food stylist wel goed z’n werk gedaan, haha).

KokenKoken

En om nu een maaltijd samen te stellen uit Pringles, een Snickers en een flesje sinaasappelsap lijkt mij ook niet zo’n goed idee.

Wat had je mee dan?

Ik had in een disposable bakje een maaltijd gemaakt die je goed koud kan eten en niet al te sterke geuren afgeeft zodra je het bakje open doet. Een mix van groentes, zoals broccoli, courgette, paprika, boontjes en winterpeen met falafel en homemade hummus. Houten vorkje erbij en je kan veilig door de douane.

eigen eten mee in het vliegtuig
Ik kreeg zelfs een compliment van de stewardess. Die had ook wel zo’n bakje gelust.

Tip: bewaar de volgende keer dat je Chinees besteld het plastic bakje, want die kan je meenemen het vliegtuig in en daarna weggooien.

Wat mag je niet meenemen in de cabine?

  • Flesjes drinken die een inhoud hebben van meer dan 100ml.
  • Alcoholische dranken, zoals bier, wijn en sterke dranken.
  • Potten pindakaas, Nutella, jam of ander smeerbaar beleg. Je kan er van te voren wel je boterham mee beleggen.

Vlieg je binnen of buiten de Europese Unie? Check vooraf bij de luchtvaartmaatschappij wat je wel en niet mee mag nemen. Voor vluchten buiten de EU zijn ze strenger met wat je wel/niet mee mag nemen.

Wat kan je beter niet meenemen in de cabine?

Je hebt van die ingrediënten die wel mee mogen, maar waar je je mede-passagiers echt geen plezier mee doet. Die kan je dan ook beter niet meenemen. Denk hierbij aan:

  • Sterk geurende kazen, zoals blauwe kaas.
  • Haring en andere soorten vis.
  • Zeer kruidige gerechten, zoals Mexicaans, Indonesisch of Indiaas eten.
eigen eten meenemen in het vliegtuig
Laat de gedroogde visjes maar lekker thuis :).

Hoe zit dat met babyvoeding?

Voor babyvoeding gelden andere regels, want een baby kan over het algemeen geen voeding van de trolley nuttigen :). Bij Transavia zeggen ze onderstaande op hun website:

En bij KLM op de site ben ik onderstaande te weten gekomen:

eigen eten meenemen vliegtuig
Wat een dotje!

Wat raadt De Keukenboef aan?

Om jezelf van een voedzame maaltijd op het vliegveld of in het vliegtuig te voorzien raad ik onderstaande maaltijden aan om als eten mee in het vliegtuig te nemen. Ze zijn makkelijk te maken en makkelijk mee te nemen.

  • Pastasalade met tonijn uit blik en verschillende soorten groente. Deze is ideaal voor het hele gezin te maken.
  • Bruine bolletjes met kaas, plakjes komkommer en wat ijsbergsla. Door ijsbergsla tussen je bolletje te doen gaat de kaas niet “zweten”.
  • BLT salade met gebakken kippendijen. Roer je dressing wel al door je salade, want deze mag je niet los meenemen.
BLT salade met kippendijen
Laag in koolhydraten, dus een heerlijk lichte maaltijd.
  • Wraps in alle soorten en maten. Zelf kies is altijd voor volkoren. Beleg deze met wat roomkaas, rosbief en gebakken courgette. Doe de wraps in een doorzichtig folietje of plastic bakje, zodat de douane goed kan zien wat erin zit. Gebruik geen aluminiumfolie.

Fijne reis!

Mocht je binnenkort op vakantie gaan, dan wens ik je altijd een hele fijne reis toe! Een ander voordeel van je eigen maaltijd meenemen is dat het ook nog eens een stuk goedkoper is dan dat van de trolley of op de luchthaven.


* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


Misschien ook iets voor jou?

Je eigen eten meenemen in het vliegtuig: check! Misschien zet je binnenkort je huis wel te koop en dan komt onderstaande blog helemaal goed van pas. BLOG: Huis te koop? Dit zet je in de oven.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: