Rockstar games dinner

BLOG: geloof in je eigen talent.

Halverwege 2016 heb ik een gesprek met een dame gehad en die zei tegen mij “geloof in je eigen talent, dan zul je altijd werk hebben en geld kunnen verdienen”. Met wie had ik dit gesprek? Met een coach. Waarom had ik dit gesprek? Ik liep vast en kwam niet vooruit.

KokenKoken

Radio 538

Door deze coach ben ik De Keukenboef gestart. Jaren geleden wilde ik al een foodblog starten, had een cursus food fotografie en food styling gedaan en op de vlooienmarkt een collectie bordjes en kommetjes ingeslagen. Tot ik op een dag in de auto zat en in de ochtendshow van Edwin Evers een gesprek volgende tussen Niels en Rik. Dit is wat ze zeiden: “Dan ben je vrouw, ben je 30, weet je niet wat je wil met je leven en dan begin je een foodblog, hahahaha”.

Daar zat ik dan in de auto. Destijds 29 jaar en nu 34. Door die ene zin was ik helemaal van mijn stuk gebracht en enorm gedemotiveerd. Ik begon geen foodblog, want ik wilde niet die vrouw zijn waar zij het over hadden….

Drie jaar later liep ik met mijn coach door het Vondelpark en legde voorgaande voor. “Wat kan je verliezen en wat kost het je” is wat ze zei? Niks kan ik verliezen en het kost mij alleen m’n eigen tijd en een kleine investering voor een website. Doen dus. Als doel / streven hebben we 10.000 volgers gesteld. Nu ruim twee jaar later ben ik trots op het feit dat ik op Facebook ruim 9.700 volgers heb en op Instagram iets meer dan 2.500. Die 10.000 volgers zijn er dus al!!!

Waar wordt je gelukkig van?

Twee jaar geleden had ik nog een kantoorbaan, maar merkte destijds als langer dat dat eigenlijk niet hetgeen was waar ik gelukkig van werd. Maar waar wordt je dan wel gelukkig van? Dat is niet iets waar je van de een op andere dag achter bent. Daarnaast kost het je zelf ook enige moeite om daar achter te komen.

De Keukenboef ben ik iets meer dan twee jaar geleden begonnen. Onder mijn eigen naam had ik al een Instagram-kanaal en postte zo nu en dan een foto van een gerechtje. Zelf ben ik namelijk een paar jaar geleden begonnen met anders eten / een andere lifestyle volgen. Hierdoor ben ik 10 kilo afgevallen en zit nog steeds lekker in m’n velletje. Misschien kan ik anderen inspireren met de gerechten die ik eet en zo is het balletje gaan rollen.

Mijn eerste naam voor mijn blog was FOOD TREE CHANNEL. Nou niet echt makkelijk te onthouden en al snel kreeg ik in de gaten dat men hier niet warm voor liep. Na een brainstormsessie met vrienden was de Keukenboef geboren. Gelukkig waren alle url’s, Facebook- en Instagramnamen nog beschikbaar. Yes, hier ga ik mee verder!

De grote stap

Na vele gesprekken met de Mr., die mijn beste raadgever is, heb ik de stap genomen. Ik had mijn baan opgezegd, want ik wilde iets anders, mijzelf ontwikkelen, meer van de wereld zien en “iets” met eten doen. Dat is gelukt.

Eerste dag zonder baan

Daar zat ik dan op 1 februari 2017 zonder werkgever, zonder plan, maar wel met een enorme bak vrijheid. En ik kan je vertellen, dat voelde heerlijk. Ik had geld gespaard om rustig de tijd te nemen om te gaan bedenken wat ik wilde gaan doen en om de Keukenboef verder uit te bouwen.

Af en toe een freelance klusje hier en dan weer een betaalde opdracht voor mijn blog daar en de maanden vlogen voorbij. Iedereen kan ik dit met klem aanraden. Spaar geld en neem een paar maanden tijd voor jezelf en ga rustig nadenken wat jou gelukkig maakt en waar je de komende 20, 30 of misschien wel 40 jaar aan gaat werken. Als je gelooft in je eigen talent, dan zal je altijd werk hebben en altijd je geld kunnen verdienen.

Op de terugweg, met 7 potten pindakaas, van het Pindakaas-ontbijt van Mr Kitchen.

Rockstar Kitchen

Vijf maanden later was ik ineens eigenaar van een restaurant! Holy fuck, die had ik ook niet zien aankomen. In het Rockstar Lifestyle instituut in Amsterdam bestier ik de keuken van een restaurant dat exclusief geopend is voor de leden van Rockstar Lifestyle. Wil je weten wat ik doe, check it out: https://rockstarkitchen.nl.

Dagelijks bereid ik samen met mijn team verse maaltijden die functioneel, maar toch lekker zijn. Een van onze toppers is de “Kipsalon uit de oven” met zoete aardappelfriet en gebakken kippendijen. De uitdaging is om een maaltijd die normaliter 1500 kcal bevat in een gezond jasje te hijsen en dat lukt dan ook met nog geen 500 kcal voor een maaltijd van 470 gram.

Voor niet-leden werk ik samen met UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd.nl. Ook weer een hele nieuwe wereld die voor mij open is gegaan en waar ik graag mee samen werk.

Waar sta ik nu?

Bijna twee jaar later heb ik een succesvol foodblog en een eigen restaurant. Ik ben zelfstandig ondernemer en ik wil niet meer terug naar werken voor een baas. Ondernemer zijn is zeker niet altijd rozengeur en maneschijn, want het is gewoon keihard werken. Maar met mijn eigen talent heb ik dit opgebouwd en het gaat goed. Ik ben trots op mijzelf! Mag gezegd worden.

Wat brengt de toekomst?

Helaas heb ik geen antwoord op deze vraag, maar dat is ook helemaal OK. Grootste plannen heb ik wel, maar die staan nog niet allemaal op papier. Dat het “iets met eten” is, dat is een feit en dat zal altijd zo blijven. Dat vind ik leuk, dat maakt mij gelukkig, dus dat pad blijft ik volgen.

Mijn advies aan jou

Geloof in je eigen talent, dan zal je altijd werk en geld hebben.

Kus, Bianca


* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: