BLOG: hoe maak je een flespompoen schoon?

Als je eenmaal weet hoe je een flespompoen schoon moet maken, dan is het helemaal niet moeilijk. Het blijven natuurlijk wel een beetje raar gevormde dingen die je niet makkelijk in stukjes snijdt, maar je moet ff de handigheidjes weten. En die ga ik je in onderstaand stappenplan geven.

HuishoudenHuishouden

Wat heb je nodig?

  • Een snijdplank die groter is dan je pompoen.
  • Een kartelmes (bij voorkeur geen broodmes).
  • Een lepel
  • Een verse flespompoen

 

Flespompoen schoonmaken, here we go!!!

Stap 1

Om stabiliteit te creëren in een later stadium snijd je als eerste het kontje en de bovenkant er vanaf. Gooi deze stukjes weg. Zelf zet ik altijd een kom op m’n aanrecht voor al het afval dat ik tijdens het snijden creëer. Hoef je niet iedere keer naar de prullenbak te lopen en heb je ook geen vuil aanrecht.

Stap 2

Leg de pompoen in het midden van je snijdplank en halveer ‘m met je mes door goed kracht te zetten.

Stap 3

Snijd de schil van de pompoen door stroken van de schil te snijden. Doe dit van boven naar beneden en altijd van je af. Draai de pompoen steeds, zodat je steeds van je af kan blijven schillen. Herhaal dit bij beide helften.

Stap 4

Snijd de twee stukken pompoen door de helft.

Stap 5

Lepel de pitten en zaadlijsten uit de pompoen met een lepel. Zelf gebruik ik de dunste lepel die ik heb, want dat gaat het makkelijkst. Tip: gebruik wel een eetlepel in plaats van een theelepel.

Stap 6

Snijd de pompoen in repen van ongeveer 1,5 a 2 centimeter dik.

Stap 7

Maak er vervolgens blokjes van. Easy does it!

 

En dan?

Je hebt de pompoen schoongemaakt, maar dan? Ik gaar ze tegenwoordig in de Airfyer, maar je kan ze ook prima in de oven garen op 180 – 200 graden voor een minuut of 20 -25. Of kook ze in ruim komend water, giet af en maak er stamppot van of gooi ze door je wokschotel.


* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


Misschien is deze geroosterde pompoen met courgette wel iets voor je?

Geroosterde pompoen en courgette

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

2 Comments

    1. Lekker! Als ik ze in de oven rooster, dan wil ik ook nog wel eens de schil eraan laten. Is ook lekker. Moeten ze alleen wel goed gaar zijn 😉

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: