BLOG: Hoeveel gram is 1 cup?

Bij de IJhallen heb ik een juweeltje van een Amerikaans kookboek gevonden met fantastisch gerechten, ik kan het alleen niet lezen. Want hoeveel gram is 1 cup? Ik kan wel Engels, maar ik kan helemaal niks met die cups, oz. tablespoons, etc. Een cup havermout weegt natuurlijk minder dan een cup suiker en hoe meet je een 1/4 cup honing af? Gelukkig heb ik vorig jaar van mijn moeder voor kerst zo’n setje cups gekregen, dus ik heb een en ander even onder elkaar gezet.

KokenKoken

Van CUPS naar MILLILITER

Alle soorten vloeistof kan je met onderstaande tabel omrekenen. Denk aan water, melk, kwark of misschien wel cola. Bijvoorbeeld een 1/2 cup melk staat gelijk aan 125 ml en 1 cup kwark staat gelijk aan 250 gram.

Van OUNCE (oz) naar MILLILITER

Deze komt in mijn boek niet tot nauwelijks voor, maar het leek mij toch handig om deze er ook bij te vermelden.

Van SPOONS naar MILLILITER

De maatbeker waar je 1,2 ml in kan afmeten heb ik nog niet gevonden, dus ik houd het lekker bij mijn gele setje van de Hema met spoons.

Van OUNCE (oz) naar GRAM

De ounces (oz) hier beschreven zijn die van droge en harde ingrediƫnten, zodat havermout, suiker, paprika en gerookte kip. Eigenlijk alles wat niet vloeibaar is.

Van CUPS naar GRAM

Online, op Pinterest en in engelstalige kookboeken wordt er bijna altijd in cups gerekend. Ik heb de meest voorkomende ingrediƫnten om te bakken voor je onder elkaar gezet. Dit maakt mijn leven in ieder geval een stuk makkelijker.

Van FAHRENHEIT naar GRADEN

Tot slot moet ik ook altijd m’n mobiel erbij pakken om de temperatuur om te rekenen. Met dit overzichtje kan het niet meer fout gaan. De graden heb ik een klein beetje naar boven en beneden afgerond, want ik kan mijn oven namelijk niet op 182 graden zetten.

Overige handige weetjes

  • 1 theelepel baking soda = 2,5 theelepel bakpoeder
  • 1 ounce (oz) roomboter = 28,5 gram
  • 500 ml = 18fl oz
  • 1 stick roomboter = 113,5 gram
  • 2 cups zoete aardappel = 280 gram geschild
  • 300 gram kikkererwten = 2 cups gekookte kikkererwten uit blik
  • 2 liter = 3 1/2 pint = 9 cups

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: