appeltaart bakken

BLOG: Huis te koop? Dit zet je in de oven.

De Mr. en ik zijn eerder op zoek naar een huis, dan dat we ons huis gaan verkopen. We hebben namelijk een huurwoning en ik hoop binnen een jaar een huis te kunnen kopen.

HuishoudenHuishouden

Zelfstandig ondernemer, jaarcijfers, risico voor de bank, geen vast inkomen, etc. etc. Het is voor mij nog niet zo makkelijk om een hypotheek rond te krijgen. Dan willen we ook nog eens in Amsterdam iets kopen, hetgeen garant staat voor #binnenderingisallesduur. Wordt vervolgd.

Kom ik dan een huis binnenlopen en de geur van een vers gebakken cake of taart komt mij tegemoet, dan loop ik daar al een stuk lekkerder.

Kortom, wil je je huis verkopen en de potentiële kopers verleiden met iets lekkers uit de oven dat je ook nog eens helemaal zelf gebakken hebt? Met deze zes toppers ruikt je huis een paar uur naar een ambachtelijke bakkerij.

wat kan je bakken als je je huis verkoopt?

Dit zet je in de oven.

Appeltaart. Het kan ook niet anders, dan een appeltaart die door jezelf gemaakt is. Zet wat gebaksbordjes en vorkjes op tafel, slagroomspuit erbij en laat de makelaar de taart aansnijden.

Carrotcake. OK, deze foto is echt een keer aan vervanging toe. Maar de smaak is me toch een partijtje lekker. Met dit recept kan je trouwens ook heel goed muffins bakken.

carrotcake
Mijn geheime ingrediënt is Chinese 5-spices.

Ierse barnbrack cake. Traditioneel is dit een cake die met Halloween gebakken wordt in Ierland. In een ver verleden heb ik stage gelopen in een keuken van een 5* hotel in Dublin en daarom moet ik zo nu en dan aan deze cake denken.

Barnbrack cake
Met dadels en cranberries.

Turkse spinaziecake met feta en tomaatjes. Deze hartige cake is een toppertje voor aan het einde van de dag. Je kan ‘m in de middag al in de oven zetten en dan rond borreltijd aansnijden.

Turkse cake met feta
Turkse cake met feta, tomaatjes en spinazie.

Boekweit bananenbrood. Speel op safe met dit bananenbrood, want het is gliutenvrij ook nog eens vegan.

Boekweit bananenbrood
Boekweit bananenbrood: glutenvrij en vegan.

Abrikozen-notenbrood. Dit is een van mijn favoriete recepten uit de categorie “bakkerij”. Je hebt er wel aardig wat ingrediënten voor nodig, maar het is zeker de moeite waard om deze aan je potentiële kopers te serveren.

Abrikozen-notenbrood
Noten, veel noten!!

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


Misschien ook iets voor jou?

Het heeft niks te maken met het verkopen van je huis of iets bakken, maar met dit stappenplan kan je makkelijk én veilig een flespompoen schoonmaken.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: