voorgerecht kerst

BLOG: ik maak het voorgerecht met Kerst

Mijn moeder had halverwege juli al aan mij gevraagd of ik het voorgerecht met kerst wil maken. Je kan er maar beter vroeg bij zijn, haha.

HuishoudenHuishouden

M’n pa eet het liefst een garnalencocktail, m’n vriend carpaccio, m’n moeder maakt het niet zoveel uit en ik wil het liefst zo min mogelijk in de keuken staan. Dus wat ga ik maken? Op de site van Jumbo vond ik meer dan voldoende inspiratie om voorgerechten voor kerst te maken. Check it out, want dit maakt te leven echt makkelijker!

Punten scoren

Jaren geleden ben ik afgestudeerd aan de Hotelschool, dus ik behoor te weten hoe je een tafel dekt. Met de nadruk op behoor. Toch pak ik Google er altijd even bij of ik kijk op de site van Uit Paulines Keuken. Pauline legt tot in de details uit hoe je een tafel dekt.

Altijd leuk toch zo’n tafel vol bestek, glaswerk, naamkaartjes en een mooi tafellaken? Ziet er sjiek uit en je scoort er punten mee. Tip: kom je wat mesjes, bordjes of glaswerk te kort? Ik ga hiervoor vaak naar de kringloopwinkel. Het is even snuffelen, maar vaak vind ik wel waar ik naar op zoek ben.

Bloemetje op tafel

Bewaar de aankomende weken je lege flesjes olijfolie, sojasaus of mosterdpotjes, want daar kan je heel leuke vaasjes voor bloemetjes mee maken. Fleurt je kersttafel gelijk op en het kost je ook niks. Twee vliegen in een klap dus.

Keuzestress

Soep, salade, warm of koud? Ik heb keuzestress!! We eten trouwens een soepje als tussengerecht, dus die valt af. Wordt het dan vlees, vis of vega? Kip sowieso niet, want ik bereid in mijn eigen restaurant, Rockstar Kitchen in Amsterdam, dagelijks zo’n 10 kilo kip…. Geen kip met kerst dus.

Met Kerst wil ik wel graag lekker eten, maar niet te lang in de keuken staan. Ik zit namelijk liever met mijn familie aan tafel, dan dat ik uren in de keuken sta. Wil jij dit ook? Dan zijn onderstaande punten mijn tips voor jou voor deze kerst.

  1. Maximaal 10 ingrediƫnten
  2. Een gerecht dat koud geserveerd kan worden.
  3. Een allemansvriendje. Hiermee bedoel ik toegankelijke smaken en ingrediƫnten waarvan je bijna zeker weet dat iedereen ze lust.
  4. Je 80% een dag van te voren kan voorbereiden.

Het voorgerecht

Wat gaat het worden in huize Keukenboef dit jaar? Beef tataki met ponzusaus is het voorgerecht dat ik met Kerst ga maken. Het voordeel van dit gerechtje is dat je alles van te voren kan maken. Zelfs 80% van het bord kan je al opmaken. Bij het serveren hoef je alleen nog maar de sla en en de saus op het bord te leggen. Easy toch?

beef tataki

Liever vegetarisch?

Zelf eet ik eigenlijk best wel veel vegetarisch en heb ik er ook even over nagedacht om met Kerst een vegetarisch voorgerecht te maken. M’n vader en vriend zijn wel echte vleeseters, dus deze knolselderijpizza met truffel en een gekookt eitje serveer ik niet aan hen. Wellicht iets voor jou?

knolselderijpizza

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: