BLOG: Meatless Monday

Al een tijdje probeer ik mijn vleesinname te verminderen en ik merk dat dit het beste gaat door een vaste dag in de week hiervoor te nemen. Meatless Monday is een internationale term voor mensen zoals mijzelf die gewoon wat minder vlees willen eten en een steentje bij willen dragen aan de verbetering van de kwaliteit van de aarde. En zo plan ik mijn Meatless Monday op maandag, logisch toch?

KokenKoken

Op de maandagen geen vlees, gevogelte en vis eten bevalt mij eigenlijk wel. In het weekend wordt toch vaker meer gegeten dan je lief is, dus zo kan je een balansdagje gelijk combineren met een vega-dag. Lekkere lichte maaltijden, een groentesoepje en rauwkost als tussendoortje en je voelt je aan het einde van de dag weer heerlijk kwiek en geen opgeblazen gevoel meer.

Wist je dat voor iedere hamburger die overgeslagen wordt je genoeg energie bespaard om 4,5 jaar je Iphone op te laden? Holy cow!

Vegetarisch eten hoeft helemaal niet saai te zijn. Heb je even geen inspiratie of weet je niet waar te beginnen, dan heb  ik wel wat ideeën voor je.

1) Geroosterde zoete aardappel met cottage cheese en granaatappel.

geroosteerde-zoete-aardappel

2) Gevulde pompoen met geitenkaas en kastanjes.
gevulde-pompoen

3) Champignonrisotto.

Champignonrisotto

4) Buddha bowl met tempeh.

buddha-bowl

5) Aubergine en tofu lasagne.

Aubergine lasagne met tofu

Wanneer plan jij je Meatless Monday in?

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: