Blog: Pindakaas keuzestress

Pindakaas, I love it.

HuishoudenHuishouden

Mijn hemel! Ik verlang soms echt terug naar de dag dat je twee opties had: pindakaas met en zonder nootjes. Nu kan je kiezen tussen de standaard potten met bruine en gele deksel, gemengde notenpasta, een light variant met minder vet en veel meer suiker, biologisch, cashewnoten, gemengde noten, smeuïge pindakaas, Amerikaanse peanutbutter en ik zag zelf pindakaas voor vogels. Ff serieus, pindakaas voor vogels…. En dan ook nog in twee smaken.

img_1465

Omdat ik een echte “sucker for peanutbutter” ben heb ik thuis inmiddels 10 verschillende smaken staan, want ik ben een voedselpionier en wil alles proberen. De prijzen zijn ook zeer verschillend; van 1,29 tot 8,99. De duurste is zeker niet de lekkerste.

Mijn top 3 pindakaas:

  1. Met stip op #1!!! Kokos Zeezout van De Pindakaaswinkel. Deze smaakcombinatie is echt goddelijk en bevat geen toegevoegde suikers. Alleen een beetje kokosolie, prima!
  2. 100% pinda’s Nuts about Nature met stukjes noot. Zoals de naam al zegt; 100% pinda’s.
  3. Naturel Pindapasta Crunchy van de Body & Fitshop. Kleine toevoeging van zonnebloem olie, maar verder niets dan pinda’s.

ncmt8427

Moraal van mijn verhaal: over smaak valt niet te twisten en tegenwoordig let ik op de extra toevoegingen. Ik ben dus wel blij met de verschillende varianten, want Mr. Calve stopt er naast pinda’s ook nog plantaardige oliën (raapzaad, soja, volledig geharde palm), dextrose en zout in. De volgende euroknaller sla ik dan ook maar even over.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: