BLOG: Wat te doen met een rijpe banaan?

Bananen zijn in Nederland het meest gekochte fruit en kids zijn er dol op. Lekker zoet, makkelijk te eten en prima energieleverancier voor vele sporters. Ik verwerk ze 9 van de 10 keer in baksels en eet ze niet zoals de meeste dat doen, gewoon uit het knuistje.

KokenKoken

Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar rijpe of overrijpe bananen, want die zijn gewoon lekkerder te verwerken in een muffin, cake of taart. Rijpe banaan, #iloveit. Vooral al ze bruin worden en zwarte plekjes hebben, yes kom maar bij mij! Daar weet ik wel raad mee en na vandaag jij ook. Dan zijn ze heerlijk zoet en hoef je geen extra suiker meer toe te voegen.

Gruwel niet meer van overrijpe bananen of die ene zielige rijpe banaan op je fruitschaal, maar ga ze waarderen. En verwerk ze in een heerlijk recept in plaats van weg te gooien.

Onderstaand zijn mijn favoriete recepten met (over)rijpe bananen. Welke ga jij als eerste bakken?

Ontbijtmuffins met banaan en dadel. Uiteraard kan je ze ook gewoon als tussendoortje eten, maar twee stuks voor ontbijt zijn een garantie voor een productieve ochtend. Ze zijn lekker smeuïg en om, letterlijk, je vingers bij af te likken zo lekker.

Boekweit bananenbrood. Top recept voor iedereen de lactosevrij, glutenvrij of vegan wilt eten. Ik maakte deze versie van een klassiek bananenbrood tijdens de periode dat ik een eliminatiedieet volgde om er achter te komen op welke ingrediënten ik niet zo lekker ga. Binnen twee dagen was dit brood op :). Tip: laat ‘m niet te lang in de oven, want dan wordt die zo droog als Sinterklaas z’n kont.

Boekweit bananenbrood

Chocolate chip bonkies. Een kind kan de was doen, zo easy is dit recept. Laat je partner, die nog geen ei kan bakken, maar eens aan de slag gaan met dit recept. Wedden dat het ze lukt!

 

Double banana pancakes. Pannenkoekjes in de morgen is altijd een goed idee. Of niet dan? In dit recept gebruik ik whey proteïne poeder in de smaak banaan. Uiteraard kan je die ook vervangen door vanille. Lekker lekker!

Peanutbutter brownie mug cake. Een cakeje heb je nog nooit zo snel gemaakt. Je hebt er alleen wel een magnetron voor nodig en de favoriete pindakaas. Dat wordt jezelf verwennen!

PB en brownie mug cake

Bananenconclusie

Gooi nooit een overrijpe banaan weg, want je kan er van alles mee bakken!

 

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: