droge handen

BLOG: Wat te doen tegen droge handen?

Hoe vaak waste jij voor het Corona-tijdperk je handen? Vast niet zo vaak en grondig als tegenwoordig. Heb je al droge handen? Bij mij begint het aan de bovenkant van mijn handen droog te worden, dus wat te doen tegen droge handen?

HuishoudenHuishouden
  1. Handcrème. Leg een tube handcrème naast de wasbak waar je je handen wast. Zo is de crème binnen handbereik na het wassen en kan je er een gewoonte van maken om ook je handen in te smeren.
  2. Massageolie. Spoel na iedere wasbeurt je handen of met olie, dan blijft er een dun laagje olie op je handen achter en voorkomt verder uitdrogen.
  3. Uierzalf. Lekker old school spulletje wel. Smeer je handen voor het slapen gaan in met uienzalf en trek dunne handschoentjes aan (anders zit je hele bed onder). De volgende ochtend zal je zien dat je droge handen er al een stuk beter uitzien.
  4. Handschoenen. Ga je toch naar buiten? Draag dan handschoenen, want die beschermen je handen tegen de koude lucht van buiten.
  5. Vermijd warme lucht. Föhn je je haren en komen je handen steeds langs de warme lucht? Daar kunnen je handen ook droog van worden. Net zoals van die hetelucht drogers voor je handen.

Voila, hopelijk kan je iets met mijn tips tegen droge handen. Zelf gebruik ik graag hancrème van het merk Weleda of Neurtogena ongeparfumeerd.


De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.


Misschien ook iets voor jou?

Het heeft helemaal niks met droge handen te maken, maar dit is een van mijn favoriete artikelen op de Keukenboef. Top 19 keukenhulpjes van AliExpress.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: