Boekweitgrutten met kokosdrink

Een pak Biologische Boekweitgrutten trok een tijd gelden al mijn aandacht toen ik bij de Deen voor het schap naar wat bakproducten aan het zoeken was. “Wie koopt dit in hemelsnaam?”, vroeg ik mijzelf af. Omdat ik graag alles probeer en nu een eliminatie-dieet volg waarbij ik de eerste drie weken geen gluten eet, was dit het moment om de Biologische Boekweitgrutten te kopen. Let’s give it a try!

HuishoudenHuishouden

Deze boekweitgrutten hebben na bereiding nog wel smaakmakers nodig, want anders is het wel een heel saai gerechtje. Ik kies voor wat banaan, nectarine en een theelepeltje kaneel.

Koopmans daarentegen schrijft op de verpakking “Serveer de pap met bijvoorbeeld stroop of boter en suiker“. OK Mr. Koopmans, met stroop, boter en suiker kan je zelfs een drol nog lekker maken. Dat gaan we dus niet doen, want ook ik probeer er een gezonde levensstijl op na te houden en daarom zoveel mogelijk suikers te vermijden.

Wat heb je nodig? 2 porties

  • 400 ml ongezoete kokosdrink (ik gebruik de Provamel Rijst-kokosnoot drink)
  • 50 gram boekweitgrutten
  • 1 banaan
  • 1 nectarine
  • 2 theelepels kaneelpoeder

Hoe maak je dit?

  1. Doe de boekweitgrutten samen met het kaneelpoeder en kokosdrink in een pannetje en verwarm deze. Roer tijdens het opwarmen af en toe goed door het pannetje.
  2. Snijd in de tussentijd de banaan en nectarines in plakjes.
  3. Grutjes klaar? Doe ze in je favoriete kommetje en leg de banaan en nectarines er in plakjes bovenop.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: