Goodmorning! We gaan vandaag weer lekker aan de boekweitpap. Een heerlijk alternatief voor havermout en met wat verse aardbeien erbij is je ontbijtje sowieso een succes.
9 van de 10 mensen besteed volgens mij doordeweeks niet veel aandacht aan z’n ontbijt of eet uit gewoonte iedere dag een bak yoghurt of kwark met wat cruesli, herkenbaar? En al helemaal niet als we druk zijn, dan wordt er vaak een functionele boterham met pindakaas naar binnen geschoven of wordt het ontbijt helemaal overgeslagen. Die appels en bananen op de fruitschaal op kantoor kunnen toch ook prima als ontbijt fungeren????
Heel herkenbaar en ik ga 9 van de 10 keer ook voor iets makkelijks en wat snel klaar is. Afgelopen week zat ik in een crackers met sandwich spread-fase, maar daar had ik toch niet echt voldoende aan. Vandaag dus maar weer lekker aan de boekweitpap. Het voordeel van dit ontbijtje is dat je het een dag van tevoren kan maken en je het ‘s ochtend alleen nog maar uit je koelkast hoeft te halen. Maak twee of drie porties, dan kan je lekker een paar dagen vooruit. Deze versie is gluten- en lactosevrij.
Wat heb je nodig? 1 portie boekweitpap
- 200 ml ongezoete amandelmelk
- 25 gram boekweitgrutten
- 1 eetlepel chiazaadjes
- 100 gram verse aardbeien
- paar pecannoten
- Optioneel: kokosvlokken
Hoe maak je dit?
- Maak de aardbeien schoon en snijd deze door de helft en laat de kleine aardbeitjes heel.
- Doe de amandelmelk samen met de boekweitgrutten en chiazaadjes in een pannetje en verwarm deze ongeveer 5 minuten of totdat de grutten en chiazaadjes volume beginnen te krijgen en je een dikke pap krijgt. Ik heb de helft van mijn aardbeien door de warme melk geroerd.
- Giet de boekweitpap in een kommetje, serveer met de aardbeien en strooi de pecannoten en kokosvlokken er over.
- Serveer direct of laat afkoelen en bewaar in de koelkast (in een afgesloten bakje) voor de volgende dag.
Voedingswaarde per portie boekweitpap
- Kcal 315
- Eiwitten 7,3 gram
- Vetten 17,8 gram
- Koolhydraten 25,9 gram
Variaties
- In plaats van amandelmelk kan je ook een andere plantaardige melk gebruiken. Zelf kies ik wel altijd voor een melk zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen.
- Gebruik diepvriesfruit in plaats van verse aardbeien.
- Ook heerlijk met wat mango en extra kokosrasp.
*Volg je mij al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.