burrata met vijgen

Burrata met vijgen en rucola

Tijdens een van de allerleukste diners die ik ooit verzorgd heb maakte ik deze planken met burrata, verse vijgen en eetbare bloemetjes.

KokenKoken

Het was namelijk het bruidspersoneeldiner van hele goede vrienden van / een van m’n besties van de Hotelschool. Toch handig als je een kok als vriendin hebt, haha.

De bruid in spe, destijds en inmiddels getrouwd, wilde graag grote planken met burrata én eetbare bloemetjes als voorgerecht. De planken die de prinses wilde waren niet te krijgen, dus moest de aanstaande bruidegom naar Gamma om zelf aan de slag te gaan.

Het was een succes en inmiddels ben ik zes planken rijker en is dit een toppertje van een gerecht. Heerlijk als voorgerecht, maar ook heel lekker voor bij de borrel.

Bewaren op Pinterest

Je kan dit recept heel makkelijk opslaan op een van je borden op Pinterest, zodat je het op een later moment very easy terug kan vinden. Druk op de Pinterest button links bovenin de hoek van onderstaande foto. 

Op Pinterest vindt je trouwens nog meer heerlijke recepten en inspiratie voor voorgerechten of borrelplanken. Je kan ook mijn pagina volgen, zodat je altijd als eerste mijn nieuwste recepten te zien krijgt.

burrata met vijgen

Wat heb je nodig? 6 personen

 • 2 a 3 bollen burrata
 • 1 klein zakje rucola
 • 3 verse vijgen
 • handje pijnboompitten
 • olijf- of hazelnootolie van goede kwaliteit
 • optioneel: eetbare bloemetjes

Hoe maak je dit?

 1. Snijd de vijgen in vieren en rooster de pijnboompitjes in een droge pan voor ongeveer drie a vier minuten. Blijf erbij, zodat de pijnboompitjes niet aanbranden. Leg de nootjes op een bord, zodat ze een beetje kunnen afkoelen.

 2. Bekleed je planken met bakpapier. Het bakpapier kan je eventueel vastzetten met een punaise.

 3. Als eerst leg je de rucola op de plank, vervolgens de bollen burrata, daarna de vijgen en daarna strooi je de geroosterde pijnboompitjes over de burrata met vijgen.

 4. Tot slot sprenkel je nog wat olijfolie over het gerecht en breng op smaak met wat gemalen zeezout en verse zwarte peper.

burrata met vijgen
burrata met vijgen

Variaties

 • Ook lekker om gemengde sla of baby spinazie te gebruiken in plaats van rucola.
 • Je kan deze plank met burrata en vijgen ook aanvullen met wat rauwe ham, bressola of serranoham.
 • In plaats van pijnboompitjes kan je ook wat amandelen grof hakken en roosteren in een koekenpan met wat olijfolie en grof zeezout.

De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.

Misschien ook iets voor jou?

Als je deze burrata met vijgen als borrelplank gaat maken, dan heb ik nog wat tips voor je hoe je een andere borrelplank samenstelt. Hoe maak je een borrelplank?

hoe maak je een borrelplank?

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: