Chocoladecake met banaan van Living the Green Life

Uiteraard volg ik ook een aantal van mijn collega-foodies die recepten schijven, mooie plaatjes schieten en trends zetten. De een wat inspirerender dan de andere, want sommige pagina’s zijn wat stoffig naar mijn idee. Maar met 20k volgers doen ze toch iets goed. Daar moet ik nog maar weten te geraken.

KokenKoken

Een van mijn favoriete foodies de laatste tijd is Sanne van livingthegreenlife.nl. Op haar blog schrijft ze over van alles wat met vegan eten te maken heeft. Leuke inspirerende recepten, maar ook wekelijks een overzicht van vegan aanbiedingen die je in de supermarkt kan vinden. Ik volg geen vegan lifestyle, maar vind haar stijl gewoon tof.

Onlangs postte ze dit recept voor een vegan bananenbrood met chocolade. Ik vond het er superlekker uitzien en heb ‘m 10 minuten nadat ik de post op Facebook zag staan gemaakt. Het recept heb ik iets aangepast, omdat ik geen havermout in huis had en ‘m glutenvrij wilde maken voor m’n schoonzus.  Haar hele recept vindt je hier.

Wat heb je nodig? (ik heb er mijn eigen twist aan gegeven) – 12 plakken

 • 5 rijpe bananen (drie voor in het beslag, twee in zijn geheel als versiering)
 • 250 ml amandelmelk
 • 3 flinke eetlepels pindakaas
 • 50 gram kikkererwtenmeel
 • 50 gram rijstmeel
 • 50 gram boekweitmeel
 • 25 gram amandelmeel
 • 1 zakje bakpoeder
 • 60 gram plantaardige, smeerbare halvarine
 • 2 flinke eetlepels kokosbloesemsuiker of bruine suiker
 • 1 eetlepel vanille extract
 • 50 gram pure chocolade
 • snufje zout

Hoe maak je dit? 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Doe alle ingrediënten, m.u.v. 2 bananen en de chocolade, in een kom en maak er met een staafmixer een glad beslag van.
 3. Bekleed een cakeblik met bakpapier en stort de helft van het mengsel in de vorm.
 4. Leg nu de 2 overgebleven bananen (zonder schil) in het midden van de cake en stort de rest van het beslag in de vorm.
 5. Breek de chocolade in stukje en verdeel deze over de bovenkant van de cake.
 6. Bak de cake in 55-60 minuten gaar in het midden van de oven op 180 graden.
 7. Laat de cake minimaal 15 minuten afkoelen op een rekje alvorens je ‘m aansnijd.

Voedingswaarde per portie:

 • Kcal 193
 • Eiwitten 3,4 gram
 • Vetten 7,7 gram
 • Koolhydraten 25,4 gram

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: