recept voor cranberrysaus

Cranberrysaus maken

Vorig jaar maakte ik deze cranberrysaus inclusief foto’s al, maar op een of andere manier heb ik ‘m niet gebruikt. Dus ging dit recept even de ijskast in, want om in deze zomer te komen met een recept voor cranberrysaus… Hmm, nee.

KokenKoken

M’n tenen vroren er vanochtend zowat af toen in de hond ging uitlaten, dus de tijd is aangebroken om met cranberries aan de slag te gaan! Of je nu het kerstdiner aan het voorbereiden bent of je zet een heerlijke kaasplank neer voor je visite. Deze cranberrysaus is in beide gevallen een goed idee.

Met de kerst kan je de cranberrysaus heerlijk bij het hoofdgerecht serveren. Bijvoorbeeld bij een stukje wild of een goed gebakken varkenshaas.

cranberrysaus recept

Wat heb je nodig?

 • 340 gram verse cranberries (1 zakje)
 • sap van twee sinaasappels
 • 4 eetlepels kristalsuiker
 • 1 theelepel kaneelpoeder

Hoe maak je dit?

 1. Doe de cranberries samen met het kaneelpoeder en kristalsuiker in een steelpannetje en giet daar het sap van twee sinaasappels bij.
 2. Roer alle even goed door elkaar.
 3. Zet het pannetje op het vuur en laat het heet worden. Draai vervolgens het vuur laag en laat het geheel pruttelen totdat de cranberries zacht worden en je ze met een vork heel makkelijk plat kan drukken.
 4. Haal het pannetje van het vuur, roer alle ingrediënten door elkaar en zorg ervoor dat je de cranberries een beetje plat druk, zodat er een saus ontstaat.
 5. Serveer warm bij een stukje vlees of laat de cranberrysaus volledig afkoelen en serveer bij een kaasplank of op een salade met geitenkaas.
saus voor bij kerstdiner
zelf cranberrysaus maken

Variaties

 • Je kan naast het sap van de sinaasappel ook nog een paar stukjes schil van de sinaasappel toevoegen.
 • Ook lekker om twee stukjes steranijs mee te laten pruttelen. Haal de stukjes steranijs er wel uit zodra je de pan van het vuur haalt, want anders krijgt je cranberrysaus een te overheersende anijssmaak.

Ook leuk!!

Verdubbel het recept en geef een potje homemade cranberrysaus cadeau aan je buurvrouw, die ene lieve collega of als je bij je schoonmoeder op bezoek gaat. Scoor je altijd punten mee!


De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.


Misschien ook iets voor jou?

Deze geplette aardappeltjes uit de oven met verse groene kruiden zijn HEERLIJK bij het hoofdgerecht van je kerstdiner. En het mooie is…. je kan ze zelfs een dag van te voren al voorbereiden. Op de avond zelf hoef je alleen de schaal nog maar in de oven te schuiven.

Geplette aardappels

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: