Crostini met muhammara & marcaire

Het is zaterdagmiddag, ik ontwaak net uit m’n discodutje en ik heb zin om wat te snacken. Maar ja, het is nog geen etenstijd, zie zak chips wil ik bewaren voor vanavond en ik heb eigenlijk ook niet zo veel in huis. #foodchallenge.

KokenKoken

Nu komt een van mijn sterktes naar boven; met dat wat in de koelkast ligt iets lekkers maken. Zo vind ik nog een lekker stuk stokbrood waar ik crostini’s van ga maken, heb ik nog een bakje Muhamarra in de koelkast liggen en maak ik een vreugdesprongetje bij het zien van een stuk marcaire kaas uit m’n Hellofresh-box. Die combinatie gaat heerlijk zijn! Ik weet het nu al!

Wat heb je nodig? 10 crostini’s

 • 100 gram Marcaire kaas
 • 2 eetlepels muhammara (vindt je in het schap bij de hummus)
 • 1 stuk stokbrood
 • 1 teen knoflook
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 takje peterselie
 • snuf zout

Hoe maak je dit?

 1. Kneus de knoflook.
 2. Snijd het stokbrood in dunne plakjes, wrijf de plakjes in met de knoflook en besprenkel met olijfolie. Strooi er tot slot wat zout over voor de smaak.
 3. Rooster de broodjes in je broodrooster, een pan, in de oven of onder de grill.
 4. Snijd in de tussentijd de kaas in plakjes en hak de peterselie fijn.
 5. Leg de crostini’s op een bord of plank, besmeer met de muhumarra en leg er plakjes marcaire kaas op.
 6. Sprinkel tot slot de peterselie over de crostini’s.

Voedingswaarde per crostini

 • Kcal 89
 • Eiwitten 2,8 gram
 • Vetten5,4 gram
 • Koolhydraten 6,9 gram

Variaties

 • Vervang de muhammara door wat groene pesto.
 • Muhammara kan je ook heel makkelijk zelf maken. Het recept vindt je hier.
 • Je kan ook brie of een andere zachte kaas gebruiken. Geen blauwe kaas, want die smaakcombi is niet lekker met de muhammara.
 • Gebruik een ciabatta om crostini’s van te maken.

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: