Easy does it! De maaltijden van Marley Spoon.

Ga jij ook steeds vaker voor gemak? Ik wel, merk ik. Zo geef ik soms liever wat meer geld uit, zodat ik meer tijd over houd om aan andere zaken te besteden. Een van mijn goede voornemens dit jaar, tijd besparen en zo meer tijd voor mijzelf over houden. Al schommel ik wel tussen alle ingrediënten vers op de markt kopen en een gezonde maaltijd ‘s avonds thuis laten bezorgen (en niet te hoeven koken)  in. De maaltijdboxen van Marley Spoon bieden dan een uitkomst. Je hoeft geen boodschappen meer te doen, maar je kan wel lekker zelf thuis koken. Dat gaat wel goedkomen dus met mijn goede voornemens, tijdbesparing en ook nog eens gezond eten. Check.

HuishoudenHuishouden

Wat ik zo tof vind aan Marley Spoon is dat ze alleen dat inkopen wat er besteld wordt door hun klanten om voedselverspilling tegen te gaan. Diegene die mijn blog al wat langer volgen weten dat ik dit topic hoog in het vaandel heb staan. Pluspuntje dus. Ander pluspunt is dat niet ieder ingrediënt in een apart zakje zit. Zo zitten de paprika’s, uien, tomaat en knoflook gewoon lekker los in de maaltijdzak bij de andere ingrediënten.

De gezonde maaltijden kan je heel makkelijk online bestellen en laten bezorgen waar en wanneer het je het beste uitkomt. Omdat je zelf je maaltijd kan kiezen, eet je alleen waar je zelf zin in hebt en wat je lekker vindt.

In iedere box vindt je de ingrediënten per gerecht verpakt met een receptkaart erbij. Stap voor stap leggen ze je uit hoe je het gerecht bereid. Misschien krijg ik de Mr. zo ook nog wel aan het koken :).

Wat heb ik gekookt? Spinazierisotto en Chorizo met bonen.

Spinazierisotto

I love risotto, dus bij het samenstellen van mijn maaltijdbox was deze spinazierisotto als snel aangeklikt. Al vroeg ik mij gelijk wel af of er wijn bij zou zitten? Die zat er niet bij, maar de wijn heb ik helemaal niet gemist.

Veel mensen vinden risotto lastig of moeilijk te maken, maar deze uit de maaltijdbox is echt in een handomdraai gemaakt. Op de receptkaart staan alle bereidingswijze, stappen en tijden duidelijk omschreven en met de foto’s bij iedere stap kan er bijna niks meer fout gaan. Enige foutje dat ik maakte is dat het ik stukje kaas voor een snack aanzag en er dus minder kaas in m’n risotto zat….

Ik kan dan ook niet anders zeggen dat dit een zeer geslaagde maaltijd was. Bewust heb ik voor een vegetarische maaltijd gekozen, maar persoonlijk had ik er nog wel een vleesvervanger of eitje aan toegevoegd zodat de maaltijd meer eiwitten bevat. Note: hier spreekt de fitchef, fitgirl en voedingscoach in mij, dus dit kan voor een ieder verschillend zijn.

Marley Spoon

Marley Spoon

Chorizo met bonen

Nu heb ik de afgelopen jaren aardig wat gekookt, voor anderen gekookt, recepten geschreven en getest, maar ik was aangenaam verrast door de bereidingen bij het Chorizo met bonen-gerecht. Die had ik nog nooit zo toegepast en vond dit gerecht dan ook, naast super easy, leuk om te maken. Weer wat geleerd, thanks Marley!

Bij dit gerecht is je bakplaat of grote ovenschaal het enige wat gebruikt om te koken. #bijnageenafwas, dus daar ben ik fan van, want ik heb geen afwasmachine in mijn Amsterdamse keukentje van 4x2m.  Een soort moderne manier van een een-pansgerecht maken. In de oven dus.

Een heerlijke maaltijd die bomvol gekleurde groente zit. Groen van de rucola, geel en rode paprika en mooi paars van de rode ui. Voldoende kleur op je bord in ieder geval. De witte bonen vond ik best een beetje spannend, want wij zijn thuis niet van die boneneters, maar in combinatie met de chorizo , groente en kruidenmix, een prima bron van eiwitten en koolhydraten die je een verzadigd gevoel geven.

 

Het leuke nieuws: Dé kortingscode.

Wil je ook de maaltijdbox van Marley Spoon proberen? Met de code KEUKENBOEF krijg je nu een mooie korting van €25,- op je bestelling. Bestel je box via deze link en voer de code in. De kortingscode is geldig tot 31-03-’18.

Dit artikel heb ik in samenwerking met Marley Spoon geschreven.

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: