FOOD JOURNAL #10. Eten op vakantie

Nog niet eerder was ik in de winter op een zonvakantie geweest. Mijn hemel, wat hebben we genoten. Begin december was ik samen met de Mr. een weekje op Curacao en het was echt top. In deze tiende food journal neem ik je dan ook mee naar Curacao en laat ik je zien wat ik eet op een gemiddelde dag op vakantie.

KokenKoken

Je loopt lekker op je blote voetjes de hele dag, in m’n bikini huppelde ik over een van de mooiste stranden van Curacao (Cas Abou) en zat in m’n te korte broekje in een “sjiek” restaurant, haha. Gelukkig nemen ze het op dit eiland niet zo nauw met een beetje extra vlees of bloot #luckyme. 

Wat eet ik dan?

Op vakantie kook ik echt nooit en dan bedoel ik ook echt nooit. Zo heerlijk om bij het ontbijt aan te schuiven, niet de afwas te hoeven doen en vervolgens 2x per dag uit eten te gaan. #loveit. 

Om niet als een volgevreten pad terug te komen let ik wel een beetje op met wat ik eet. Ik lig namelijk de hele dag op m’n aars in de zon en verbrand vrij weinig. 

Brekkie

De kunst bij een ontbijtbuffet, als Hollander, is om niet alles te pakken wat je pakken kan. Het is heel verleidelijk om iedere dag drie croissants te nemen, vijf pakjes roomboter, nog wat kaas, een pistolet met gerookte zalm en laten we dan ook nog fruit en pancakes nemen. Dat doe ik dus niet (al had ik het wel willen doen).

Ik ga voor een omeletje met groente, wat extra tomaat, komkommer en twee plakjes gerookte zalm. Én een mini-croissant met een heel pakje roomboter en wat jam. Bakkie pleur erbij, glaasje water en ik kan tot 12.00 uur door. 

De Mr. daarin tegen heeft denk ik de hele week niks groens gegeten. Met uitzondering van peterselie op z’n eitje daargelaten….

Snackritueel

Zelf ben ik dol om dingen te eten die ik zelf niet zo snel zou maken. Voilà, daar kwamen de carpaccio crostini’s voorbij. Heel eenvoudig en makkelijk te maken, maar hier was ik toch niet op gekomen. Deze komen dan ook SNEL op de keukenboef te staan!

Dagelijks lagen we lekker te chillen bij het strand en ze hadden deze perfecte hapjes als tussendoortje. Ons nieuwe 12.00 uur ritueel was geboren: carpaccio crostini’s en een Amstel Brite @Papagayo beach. 

Lunch

Boekje lezen, pootje baden, paar baantjes zwemmen en een beetje kletsen met de Mr.  en voor je het weet is er een paar uur voorbij en is het al tijd voor de lunch. Wat vervelend :).

Op naar de volgende strandtent bij Jan Thiel. Dit keer gingen we voor Koko’s. Daar deelden we een enorme plank met noodles, een broodje pulled chicken, kippenpootjes en een soort pizza. Het was een beetje een allegaartje, maar wel een lekkere. 

Die bak noodles heb ik vakkundig “weggegeven” aan mijn lief. Doe mij nog maar een biertje. 

Softijs in december? Ja graag!

Toen ik 15 jaar was werkte ik op zaterdagmiddag in een snoepwinkel. Hier hadden we een softijsmachine. Drie keer raden wat ik iedere zaterdag at? Yep, een groot softijsje gedipt in nootjes en daarna door de chocolade. Mmmm.

Als het buiten 31 graden is, dan is softijs eten wel een ander verhaal. Dan moet je dooreten, haha. Lik, lik, lik and it’s gone.

Liquid dinner

Voor diegene die de term “liquid dinner” niet kennen, ik zal het even uitleggen. Je begint aan het einde van de dag al vroeg met een borrel, nog een borrel, en nog een en nog een, etc. 

Voor je het weet is het al laat en ben je helemaal vergeten te eten, want je hebt alleen maar gedronken, haha. Liquid dinner hebben we deze vakantie slechts 1x gedaan. Gelukkig. Wel met Aperol Spitz’s en een portie mozzarella sticks en een fles water. Is je kater toch een stukje minder :).

De schade

Na een heerlijk weekje vakantie te hebben gehad en een klein beetje op m’n eten te letten was de schade slechts +0,7 kilo. Is er inmiddels al weer af.

Tips van deze food journal

  • Eet bij je ontbijt geen brood, croissants, pancakes of andere koolhydraatrijke producten en eet vooral niet veel meer dan je thuis doet.
  • Neem die portie friet alleen bij het diner. En neem geen tweede mandje brood.
  • Deel je dessert. Volg het EH-dieet. Eet de Helft, haha.
  • Drink minimaal twee liter water per dag.
  • Sla geen maaltijd over en probeer minimaal 200 gram groente per dag te eten.

Ook iets voor jou?

Misschien vind je deze Food Jounal ook wel leuk om te lezen?


#followme

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: