FOOD JOURNAL #1. Wat heb ik vandaag gegeten?

De een noemt het een eetdagboek, de ander een foodblog of een food diary. Meerdere malen is mij gevraagd door mijn volgers om een kijkje te krijgen in mijn keuken en dan met name wat ik nu eigenlijk iedere dag eet. Nou, let’s go for it. Ik kan je wel vast vertellen dat het echt niet altijd even spannend is en dat ik ook niet iedere dag zin heb om te koken.

HuishoudenHuishouden

Omdat ik ook freelance als kok werk en veel tijd en liefde stop in mijn recepten voor mijn blog, denkt men vaak dat mijn vriend en ik iedere dag een drie-gangen diner eten met allemaal toeters en bellen er op en er aan. Helaas, het is vaak kip met groente (er gaat zo’n 3 kilo kippendijen doorheen per week), soep en in het weekend bestellen we een pizza of friet van Par Hasard.

Zoals ik al wel vaker geschreven heb, ontbijt ik graag met een bak magere kwark. Ik heb een ton aan superfoods, potten wheypoeder, noten en al dat soort geneuzel in de kast staan, dus daar haal ik mijn afwisseling vandaan. Vandaag was het kwark met lijnzaad en teff vlokken. Teff vlokken zijn een soort van zemelen die niet per se super lekker zijn, maar ik eet deze omdat ik er een goed verzadigd gevoel van krijg en mijn spijsvertering kan deze vlokken ook wel waarderen.

Toen ik bij de visboer aan het wachten was nam ik een lekker harinkje met uitjes en zuur. Heb last aan mijn keel en ze zeggen dat haring helpt, dus wie weet. Voor diegene die mij ook op Instagram volgen, deze at ik toen mijn stukje kabeljauw aan gort gesneden werd en ik mij van nog geen kwaad bewust was….

Voor de lunch had ik een stukje kabeljauw met groente uit de oven, wat mais en cherry tomaatjes. Alles aangemaakt met wat olijfolie, verse oregano en peper & zout. Kabeljauw was echt prima van smaak, maar de visboer dacht volgens mij dat hij een slager was, want hij had als een botte Harry de graten eruit gesneden. Check Instagram voor het hele verhaal.

Deze middag was ik mijn granola-recept aan het perfectioneren en het is mij gelukt, yes! Komt snel online. Ook is het gelukt om een vierde van de batch granola op te eten. Dit is zo lekker! Een selfie met de granola lukte niet echt, dus gelukkig was m’n vriend thuis om een foto te maken. “Je lijkt wel een baviaan met dat handje, zo eet je toch niet?” En bedankt….

Hup naar de gym en ik heb voor na het trainen nog een portie van m’n Tex Mex quinoaschotel over van gisteren. Dus dan hoef ik zo niet meer te koken. Voordat ik ga sporten eet ik nooit een hele avondmaaltijd, want het komt geheid naar boven als ik peentjes aan het zweten ben met kettlebell swings. Ik doe dat trouwens wel vaker, koken voor twee dagen. Heb er dan ook geen moeite mee om twee dagen hetzelfde te eten. Doen jullie dat wel eens?

Het is 20.50 uur, heb een enorm bord eten op en kan nog steeds een brood op van kap tot kap. Dan maar een bakje kwark met wat homemade granola. En eigenlijk heb ik nog altijd niet geen verzadigd gevoel. Ik ga maar even de was opvouwen en een beetje in huis rommelen voor wat afleiding.

En omdat ik het toch niet kan laten, een paar suikervrije snoepjes. Die 35% korting sticker deed mij het zakje kopen vandaag. Totaal niet nodig en al helemaal niet van plan om drop te kopen vandaag, maar zo’n sticker is hetzelfde als 50% korting stickers op de etalage bij de H&M en de Zara. Daar MOET je dan gewoon naar binnen. Herkenbaar?

Dat was een dagje eten a la de Keukenboef. Het is begin van de week, dus er is nog niet veel gesnoept. Dat mag ook niet echt, want ik heb met twee sportvriendinnen een “deal” waarbij we zes weken lang gezond gaan eten (voor mij dus geen pizza, chips en kaas) om toch nog lekker in die bikini te passen. De spelregels willen per persoon nog wel eens per dag wisselen, maar het is fijn dat we elkaar een beetje kunnen ondersteunen.

Willen jij en je vriendin of dochter ook een paar kilo kwijt? Help elkaar dan een beetje, want samen is altijd makkelijker dan alleen. Stuur een smsje met aanmoedigende woorden en baal niet teveel van jezelf als je wel een stuk taart hebt gegeten op de verjaardag van je oma. De volgende maaltijd pak je het gewoon weer op. Je kan dit!

Ik ben benieuwd naar wat jullie van mijn eerste FOOD JOURNAL vinden en of ik deze categorie wekelijks zal blijven vullen. Laten jullie het mij weten in de comments? Grtjs, Bianca

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

2 Comments

  1. Hi Bianca,

    wat een feestje om dit te lezen, heb hardop gelachen! Succes met de ‘food-deal’ die je hebt gesloten 😉 Fijne inspiratie ook voor het koken. Ik ben fan!

    Groetjes Rianne

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: