FOOD JOURNAL #2. Het is weekend!

FOOD JOURNAL #2.

Het is weekend!

Wat heb ik ontzettend veel leuke reacties mogen ontvangen op mijn eerste Food Journal van vorige week. Deze categorie houden we er dus in en ik zal proberen op iedere woensdag een Food Journal te posten. Wellicht komt tie een keer op dinsdag of op donderdag, maar komen zal die!

Zoals ik vorige week al schreef ga ik samen met twee sportvriendinnen de aankomende zes weken (die zes weken verschuiven steeds) goed op de voeding letten om toch die vetjes er af te krijgen die we er in de winter weer aan hebben gesnoept. De winter is toch al best lang geleden? Uh, ja… Daarom dus…

HuishoudenHuishouden

Daarnaast ben ik aan het trainen voor een ring muscle up en omdat dat fucking zwaar is is iedere kilo die ik niet naar boven hoef te tillen mooi meegenomen. Dit is de bedoeling…

Je voelt ‘m wellicht al aankomen, week 1 = failure. Wat op zich niet heel erg is, want je hoeft je keel niet aan de kapstok te hangen, maar die vetjes gaan niet uit hunzelf weg. Bij mij ging maandag tot en met vrijdag goed (met een klein stukje taart op donderdag, oeps). Geen chips, geen plakjes kaas en geen handjes homemade granola waar ik een kleine verslaving voor aan het ontwikkelen ben. Van de dames ontving ik onderstaande foto’s gedurende de week. Die banoffi cheesecake heb ik notabene zelf gebakken (I am a feeder, haha)!

Ontbijt

En toen kwam zaterdag. Ik voel mij nog steeds niet helemaal fit, maar besluit toch om lekker te gaan trainen. Dus start ik de dag met een bak magere kwark, granola en hoestdrank. Wordt helemaal gek van die kriebelhoest. Hoestdrank helpt natuurlijk ook echt voor geen meter, maar ik doe maar net alsof en dan werkt het een beetje. Ik weet het anders ook niet meer.

Lunch

Na de training kom ik thuis en vol goede zin maak ik mijn lunch van twee eieren, een onsje rosbief en een zakje Hollandse rauwkost van de Appie. Daar zitten wat rozijntjes in en dat smaak lekker zoet bij de uitjes en prei. Tot nu toe verloopt de dag volgens plan. Twee glazen water erbij en ik kan een vinkje zetten voor ontbijt en de lunch!

Snack

Na de lunch loop ik nog steeds in mijn sportkleding, want dat zit nog lekkerder dan een joggingpak, de zon schijnt en ik kan voor het eerst in de tuin zitten. Op het moment dat ik daar zit, hoor ik de Japanse zoutjes mijn naam roepen. Eén zakje ligt er in de kast en die wil er gewoon uit. Ben een boek aan het lezen, maar denk steeds aan die Japanse zoutjes :). OK OK, ik heb een ruggengraat van een weekdier en ga overstag. Lekker schaaltje Hot krokantjes, heerlijk van genoten en ik kan weer rustig mijn boek lezen.

En alles wat na de snack komt…

We weten eigenlijk niet zo goed wat we moeten gaan eten, en nu ga ik helemaal de fout in, we bestellen pizza bij Papa John’s. Die zijn echt goed! Dus mocht je in Amsterdam, Diemen, Amstelveen of Utrecht wonen, bel hun dan de volgende keer wanneer je geen zin hebt om te koken.

Voordat de pizza is er ga ik nog ff snel naar de supermarkt om ontbijt te halen voor morgen. Daar zie ik een heerlijk knapperig stokbrood (ga nooit met trek boodschappen doen) en ik kom thuis met dat stokbrood, pesto, roomboter en een stuk blauwe kaas. Ik heb er gewoon zin in.

Mijn vriend is een beetje in de war en zegt “we hebben toch pizza besteld, die is er over een kwartier?“. Ja, I know, maar ik had hier gewoon zin in en ik een kwartier kan je prima een stokbroodje met pesto eten. Dus so far de goede voornemens van deze week.

Na de hot krokantjes, stokbrood met pesto, roomboter & blauwe kaas en een ontzettende pizza zit m’n buikje meer dan vol. Zondag en de rest van volgende week gewoon weer even rustig aan! Ik heb mijn doel namelijk nog steeds voor ogen. Daarnaast zou ik ook echt niet iedere dag een joekel van een pizza hoeven eten, want daar gaan mijn darmen gewoon niet zo goed op.

Next week

Volgende week ga ik eens een week proberen om te ontbijten met ei/kip en groente in plaats van kwark. Het ontbijt wordt dus een grotere portie eten dan ik gewend ben. Dit doe ik omdat ik merk dat ik in de avond nog enorme trek heb. Even een klein experiment om na te gaan of dit misschien helpt tegen mijn cravings rond een uurtje op 22.00. Het verslag hiervan komt volgende week in food journal #3. Van de week ben ik van ellende maar om 22.10 naar bed gegaan….

Dat was FOOD JOURNAL #2. Zo ziet een zaterdag qua eten er een beetje uit bij mij. Vroeger startte ik de dag met croissantjes, gebakken eieren met spek en misschien nog wel een tosti. Die gewoonte heb ik mijzelf afgeleerd. Het heeft geen enkele zin om de hele week op je voeding te letten om vervolgens in het weekend alle remmen los te gooien en je helemaal vol te vreten. Daarnaast heb ik ook niet meer de behoefte aan al dat vet en heftige eten. Je lichaam moet er misschien even aan wennen, maar ik voel mij echt veel energieker en sterker na een bord vol knapperige groente met een gegrild kippetje en wat pompoen of zoete aardappelpuree.

Zet ‘m op deze week! Grtjs, Bianca

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: