eten als een fitgirl

FOOD JOURNAL #3. Eten als een fitgirl.

Definitie van een fitgirl….

Wat is dat nu eigenlijk? Een fitgirl? Een dame die alleen maar in de gym aanwezig is en op wortels zit te knagen? Of een vlotte meid die het heerlijk vindt om sportief door het leven te gaan en er een gezonde lifestyle op na te houden én ook kan genieten van een goed glas wijn?

KokenKoken

Wie kan de definitie van een fitgirl beter uitleggen dan de dames van fitgirls.nl, ze schreven er een blog over en onderstaand stukje vind ik heel toepasselijk. Het hele artikel kan je hier vinden.

Succes begint met geloven in jezelf. Blijf dicht bij je hart. Volg je instinct en doe wat werkt voor jou. Elk lichaam is anders, werkt anders en iedereen heeft ook andere (fit)doelen. Wij stimuleren juist datgene te kiezen wat voor jou werkt en laten jou zien dat je alles kunt bereiken als je je hart er maar op toelegt. Is dat werken naar een fit en strak lichaam? Of juist het starten van een eigen bedrijf?

In de laatste twee zinnen herken ik mij volledig. Dat werken naar een fit en strak lichaam is iets waar ik al wat langer mee bezig ben en de ene keer ben ik wat fitter en de andere keer ben ik weer wat strakker (slechts een paar weken zo in de zomer). Maar dat is ook helemaal OK en ik bén daar ook helemaal OK mee.

Breakfast. Yes, we mogen weer eten!

Sinds vorige week eet ik in de morgen groente en daarbij wat kip of een eitje. Deze dag had ik er toch nog wel een bakje kwark bij genomen, want op een halve paprika en twee gekookte eieren overleef ik het niet tot de lunch. De volgende keer dat ik boodschappen ga doen haal ik wat extra rauwkost voor in de morgen. Het is even wennen, proteins & veggies for breakfast, maar ik ga er wel lekker op.

Eten uit plastic bakjes

Al een jaar of twee bereid ik mijn eigen lunch en prep ik deze meestal een dag van te voren, zodat ik alleen nog maar het bakje uit de koelkast hoef te halen als ik de deur uitga. Over het algemeen eet ik maar bij één maaltijd per dag een grote portie koolhydraten, zoals zilvervliesrijst, volkorenpasta, brood of een wrap. Vandaag heb ik voor de lunch   pompoenblokjes (uit de vriezer) met doperwtjes en ras el hanoutkruiden met een onsje kiprollade.

Nu vindt ik het, bijna altijd, leuk om te koken en met eten bezig te zijn, dus is mealpreppen voor mij geen probleem. Het voordeel hiervan ook is dat ik op drukke dagen mijn gezonde lunch al klaar heb staan en dus niet in de verleiding kom om een ciabatta met kip, bacon en honingmostersaus te halen. Met als gevolg een enorme middagdip door het broodje. Binnenkort plaats ik een blog met tips en recepten over mealpreppen. Handig, toch?

Pre workout snack

Begin van de avond ga ik trainen, maar wil nog wel echt even iets eten voordat het zweet langs m’n rug loopt. Niet te zwaar en ook geen kwark of proteineshake (want daar ga je scheetjes van laten en ik ben als de doods dat je “pfffft” hoort tussen mijn squads door), dus neem ik een havermoutcup met appel en kaneel. Het recept vindt je hier.

Zanderige spinazie

Een heerlijke spinaziecurry had ik gemaakt met kokosmelk, kurkuma, tomaatjes en verse spinazie. Neem ik een hap om te proeven en het knarst tussen mijn tanden. Fuck, dit was dus ongewassen spinazie. Weet ik veel. Bij de Appie zijn die zakken altijd gewassen en bij de Deen dus blijkbaar niet…. Daar gaat m’n curry.

Spinazie had ik nog wel over, maar de kokosmelk was natuurlijk op en de tomaatjes ook. Er zit niets anders op dan m’n blaadjes te wassen en gewoon te bakken. Ik heb ergens nog een slacentrifuge liggen, dus die komt dan ook weer eens van pas. Moet ik wel weer afwassen, hmm.

Bij dat groen eet ik gele rijst en wat gegrilde kippendijen die ik kruid met wat peper en zout. Smaakte echt prima, maar ik baal nog steeds van m’n mislukte curry…

Late night cravings

De hele dag heb ik gezond gegeten, niet gesnoept, geen handjes geraspte kaas of eetlepels pindakaas m’n mondje ingeschoven. Maar ja, dan is het 21.00 uur en heb ik enoooooooorme cravings. Ik kan wel een koe op! Wat ga ik doen? Loop naar de koelkast, terwijl ik dondersgoed weet wat erin ligt, doe de deur open, kijk erin en doe de deur weer dicht.  Dit proces herhaal ik een keer of drie en ben trots op mijzelf dat ik die plakken Old Amsterdam kaas heb laten liggen.

Het is 21.34 uur en het duurt max 3 minuten voordat mijn microwave popcorn klaar is. Een klein schaaltje kan wel en dan doe ik de rest in een bakje, want dan heb ik morgen en overmorgen nog iets. Zie je de grootte van de schaal? Het is dus duidelijk geen klein bakje geworden en voor morgen is er ook niks meer.

Maak je niet te druk.

Is die bak popcorn dan zo erg? Deze fitgirl vind van niet, want je hoeft je keel niet aan de kapstok te hangen en je kan zo op z’n tijd heus wel genieten van iets wat “slecht” is. Wel had ik beter kunnen portioneren, dus een halve bak in plaats van de hele. Het EH-dieet noem ik dat :). EET de HELFT, haha.

M’n bakjes ontbijt, lunch en tussendoortje voor morgen staan inmiddels al weer in de koelkast. Morgen weer een drukke dag voor de boeg, dus dan ben ik blij dat ik mijn eten al heb voorbereid.

Welke gerechten komen er in jouw food journal voor? Ben benieuwd.

Grtjs, Bianca

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: