FOOD JOURNAL #6. Ontbijtjes.

Twee journals geleden schreef ik ook al over ontbijtjes. Alleen dan was de titel “Veggies for breakfast. Een supergoed idee waar ik heel veel baat bij heb, maar op een of andere manier zijn mijn oude gewoontes weer een beetje terug gekomen. Want wat is er nu makkelijker dan ontbijt met een bak kwark? En dan al helemaal als je bak bijna leeg is, want dan gebruik je die gewoon als kommetje. Hoef je ook niet af te wassen.

HuishoudenHuishouden

Dit leek mij een mooi moment om de hele week mijn ontbijt weer even onder de loep te nemen en ik ben niet tevreden… Het is niet heel erg, maar het kan beter. Dus morgen ga ik weer lekker aan de shakshuka.

Kwark

Begin de dag met kwark en een schep whey protein met bananensmaak. Super artificial van smaak, maar ik kan ‘m eigenlijk wel waarderen. Smaakt naar van die bananensnoepjes van vroeger. Wel die met een laagje suiker en niet die gore goedkope die je met Sinterklaas krijgt.

Kwark

De volgende dag is niet heel veel anders, slechts een sappige perzik die echt de perfecte rijpheid heeft. En een koffietje, want daar neem ik even de tijd voor. Een half uur later vinden mijn darmen het alleen niet zo leuk… Kan even niet goed beoordelen of het door de koffie of de nieuw Skyr van Melkan komt…

En nog eens kwark

Zondag had ik voor een weeshuis aan kwark en aanverwanten in huis gehaald, want ik wist dat ik niet veel tijd ging besteden aan mijn ontbijt deze week. Voor de verandering had ik er wat bramen uit eigen tuin in gedaan.

Twee jaar geleden plantte ik een framboos- en bramenstruik. De framboos heeft het helaas niet overleefd, maar de bramen groeien overal. Echt een enorme hoeveelheid en ik pluk ze nu om de dag. In de ochtend komt mijn vriend de kat ook ff gedag zeggen. Geen idee hoe hij heet (misschien is het wel en zij), maar ik noem ‘m Ollie.

Ontbijtsessie

Geen paniek! Er is geen kwark, maar wel yoghurt en ik wil die tartelettes echt niet pakken…. Gisteren heb ik bij Vuurtoreneiland gegeten, dus vandaag maar een balansdagjes. Heerlijk gegeten bij Vuurtoreneiland, maar het was echt kutweer, alleen maar regen. In plaats van lekker over het eiland wandelen en van de natuur genieten, zaten we met 60 man te koukleumen in een beslagen kas… heb ik weer.

Terug naar het ontbijt. Ik was uitgenodigd voor een ontbijtsessie, dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Yoghurt, wat blauwe bessen erbij en die muesli zag er helemaal Ok uit. Bakkie koffie erbij en ik ben helemaal OK.

Pindakaas is altijd de redder in nood

Na mijn ontbijtsessie van gisteren ben ik direct doorgegaan naar werk om vervolgens de hele dag in de keuken te staan. Daarna nog ff wat mail gedaan, op naar huis, soepje opgewarmd, in slaap gevallen op de bank en een lege koelkast. Gelukkig heb ik nog een lifetime supply aan Mister Kitchen’s pindakaas in de kast staan.

Ik ga speciaal naar de Aldi voor de maiswafels, want die zijn lekker zout en een beetje chewy. Hebben ze ze uit het assortiment gehaald. Deze gewone zijn niet echt top, maar met pindakaas is alles goed.

Geen fancy ontbijtdrankjes, acaibowls of spirilla breakfast. Maar gewoon kwark en pindakaas. Wat is jullie favoriete ontbijt?

 

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: