FOOD JOURNAL #8. FF ‘n balansdagje.

FOOD JOURNAL #8.

FF ‘n balansdagje

 

Week 2 van januari. Hoe staat het met je goede voornemens aangaande je dieet? Volg je deze nog, misschien ben je al een kilo kwijt of eet je gewoon een beetje gezond. In mijn omgeving hoor ik de term “dry” January veel voorbij komen. Oftewel, geen alcohol.

HuishoudenHuishouden

Geen alcohol, daar heb ik nu echt geen problemen mee. M’n zak chips laten staan daarentegen is voor mij toch een stuk moeilijker. De supermarkt heb ik al de hele week gemeden na een uurtje of 15.00 uur, want anders had ik geheid iets gekocht in de categorie chips, kaas of stokbrood met Franse kaas.

Het weekend staat weer voor de deur, dus ik las nog even een balansdagje in. Maar wat eet je dan zo’n dag? Dat zal ik je laten zien.

Breakfast

Ik begin de dag met een maaltijd met eiwitten, vetten en groente. Deze geven mij een verzadigd gevoel en de combinatie gerookte kalkoen, avocado en paprika is nog lekker ook. Klein beetje zout er over en op het gemak ga ik aan de eettafel zitten en van m’n ontbijtje genieten.

Tussendoortje

Ok, ok, ok. Met m’n ontbijt haal ik het niet tot de lunch, dus neem ik rond een uurtje of 11.30 uur twee gekookte eitjes. Beste is om er nog wat snoeptomaatjes bij te eten, maar die emmer staart mij aan en ik negeer ‘m, #geenzinin.

Vaak kook ik een aantal eieren in een keer, bewaar ze in de koelkast en als ik dan echt trek krijg, dan pak ik een eitje. Veel beter dan een cracker met vette kaas of een hand nootjes. Al is een hand nootjes ook niet verkeerd hoor, ligt er alleen aan hoeveel je de rest van de dag nog eet. Een handje nootjes bevat al gauw 300 kcal en twee gekookte eitjes 140 kcal. Doe mij die twee eitjes dan maar.

Lunch

Net zoals bij m’n ontbijt neem ik gerookte kalkoen. Die kalkoen komt bij m’n moeder vandaan. Niet dat ze een kalkoen in de achtertuin had, maar daar gaat ze altijd speciaal voor naar de groothandel. LOVE IT!!!!

Hoppa, lekker royaal belegd op twee cracker. Waar ik eigenlijk mayonaise onder had willen doen, maar die laat ik op deze balansdag even achterwegen. Samen met een enorme kom verse tomatensoep zit ik bommetje vol.

Tussendoortje

Die had ik al zo snel in m’n mik geschoven dat ik er geen foto van heb genomen. Nu denk ik dat een foto van drie rijstwafels niet heel interessant is, dus jullie missen niks. Tussendoortje = drie rijstwafels zonder beleg.

Diner

Vanavond kijk ik in de koelkast en wil met alle gezonde restjes een maaltijd maken. Ik vind een zakje rucola die op de pizza zat van de Mr. “Je doet toch geen rucola op je pizza….” , een biefstukje van 150 gram, wat gekookte bietjes, een stuk komkommer wat echt op moet en een top dressing van de Albert Heijn. Paar pijnboompitjes er over en deze maaltijd is geslaagd.

Ik kies er bewust voor om deze maaltijd laag in koolhydraten te houden, omdat ik deze zo beter kan verteren en m’n kcal-inname vandaag wil beperken. Geen stokbrood of zoete aardappel friet, maar wat extra groente.

Late night snack

Met moeite weet ik een late night snack over te slaan. Ik heb wel vijf keer de koelkastdeur in m’n handen gehad, de koelkast geopend, er in gekeken en de deur weer dicht gedaan. Heel herkenbaar, of niet? Vroeg naar bed en -0,2 kilo op de weegschaal. Heerlijk toch zijn balansdagje?!

Heerlijk in balans het weekend in. You can do this! Grtjs, Bianca

 

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

3 Comments

    1. Hi Marloes, ik maak vaak een dressing van een beetje olijfolie, sojasaus, citroensap en wat gembersiroop. Of een kruidenvinaigrette, maar die moet je dan wel weer binnen een week of twee opmaken.

      1. Zeker! Ik zal van de week een groenteomelet maken en van het weekend delen op m’n blog!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: