FOOD JOURNAL #9. Een maandje vlees noch vis

De maand augustus stond voor mij in het teken van “vegetarisch” zijn. Niet omdat ik voornemens ben om helemaal vegetarisch te gaan eten, maar omdat ik wilde ervaren wat het elimineren van vlees en vis voor mijn lijf doet.

KokenKoken

 

Wat eet je dan allemaal?

Sowieso veel groente en sausjes. Ik ben dol op saus :). Daarnaast heb ik wel meer carbs gegeten, dan ik normaal deed. Hier merkte ik geen verschil en wat ook wel prima.

Ook heb ik geprobeerd om zo veel mogelijk gevarieerd te eten en tofu, tempeh, eieren, zuivel en vleesvervangers met elkaar af te wisselen.

 

Numero uno

 

#2

#3

 

Last but not least

 

 

Error…

Met collega’s gingen we een weekendje naar Duitsland op teamuitje. Ik zit in de auto met drie trainers die de hele dag door kunnen eten #teamnevernothungry. Dus na 1,5 uur in de auto moesten we ff stoppen bij de pomp voor een broodje. Goed idee, want voordat we gaan eten zijn we zeker 5 a 6 uur verder.

Zonder er over na te denken bestel ik een panini met ei en bacon en ben ik heerlijk aan het genieten van m’n broodje. Kwartiertje later zitten we weer in de auto uit te buiken en besef ik mij dat ik bacon heb gegeten, wat een oen! Error!

 

Conclusie

Het was af en toe een beetje zoeken, want ik ben namelijk niet zo’n fan van vleesvervangers. Al heb ik er wel een aantal geprobeerd en vond ik de schnitzel van Valess wel echt het lekkerst. Los van de verschillende falafelballetje, want die waren allemaal wel OK.

Voelde in mij beter? Had ik minder vaak een opgeblazen buik? Meer energie? Nee, niet echt en geen van dat allen. Er waren momenten dat ik echt heel erg trek had, omdat ik niet voldoende eiwitten tot mij had genomen. Het is namelijk best lastig, als je laag in koolhydraten wil blijven en niet teveel soja wil eten, om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Wat zijn dan voldoende eiwitten?

Dat is uiteraard voor iedereen verschillend, maar ik eet rond de 150 gram eiwitten per dag. Waar kan je dat mee vergelijken? Onderstaand lijstje is wat ik op een gemiddelde dag aan eiwitten eet.

  • 250 gram magere kwark
  • 200 gram kippendijen
  • 1 blikje tonijn op water
  • 35 gram whey protein
  • 35 gram hummus
  • overige eiwitten komen uit groentes, noten of bijvoorbeeld bonen

Het slechte nieuws….

Nu komt de grootste tegenvaller…. Ik was 2 kilo aangekomen tijdens mijn “vega voor een maand”- periode, what!!! Yes, de kilo’s op de weegschaal lieten het zien en m’n zwarte Levi’s zat zelfs zo strak dat ik er uit ben gescheurd :(.

Hoe kan dat dan? Ik heb geen bewijs, maar ik denk omdat ik meer carbs en vetten zoals kaas en noten heb gegeten. Hierdoor kwam mijn dagelijkse kcal inname waarschijnlijk boven hetgeen eruit ging = aankomen :).

En nu?

Ik blijf vlees en vis eten. Wel in mindere mate, want ik heb zeker niet de behoefte om iedere dag vlees of vis te eten. Ik ben van mening dat we allemaal wel wat kunnen minderen. De Mr. heb ik inmiddels zover dat we 1x per week falafel met hummus gaan eten i.p.v. een gehaktbal. Goede deal lijkt mij.

 

 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: