BLOG: Mijn beste FOODIE week tot nu toe

Wow, wat een week heb ik gehad eind augustus. Op en top foodie. Dag in, dag uit ben ik met eten bezig geweest en ik wil jullie graag een kijkje in mijn keuken geven van deze week. Begin van het jaar heb ik mijn kantoorbaan opgezegd, heb een half jaar nagedacht over wat ik nu echt wil (ja, begin 30 dan krijg je dat, haha) en ik ben er 100% uit. Het moet met eten te maken hebben op wat voor manier dan ook.

KokenKoken

Iets met eten? Dat was het zeker. Maar wat heb ik dan allemaal gedaan?

Pre-wedding dinner – 27 personen

Wat is het toch fantastisch om onderdeel te mogen zijn van een huwelijk. Hopelijk trouwt het bruidspaar maar één keer en zullen ze ook deze dag blijven herinneren. De moeder van de bruid had de tafel prachtig gedekt en ik hoefde alleen de gerechten nog klaar te maken, uit te serveren en te wachten op de speeches. Die speeches! Die duurde me toch een partijtje lang hé!

Om 23.30  uur moest ik het hoofdgerecht nog uitserveren en de ceremoniemeester ging om 00.10 nog een speech houden van 50 minuten. Een goed, al goed. Prachtige dag en ik was pas om 02.30 thuis. Moeeeee…

Walking dinner 60ste verjaardag – 60 personen

Vorige week kreeg ik deze aanvraag binnen en op m’n enige vrij dag, de zaterdag, had ik nog een gaatje vrij om deze klus te verzorgen. Tussen alle bedrijven door de voorbereidingen gedaan en de gasten van heerlijke happen voorzien. Hoe zag het menu er uit:

 • Mini-poké bowl met zalm, zeekraal, komkommer, rode paprika en sesamdressing
 • Watermeloen gazpacho
 • Couscoussalade met granaatappel, feta, verse munt en kruidendressing
 • Asian saté met kokoskruim
 • Zomersstamppotje met velderwtjes en een stoofpotje
 • Kokos-limoen cheesecake

Indische kookcursus – 6 personen

Een paar weken geleden zag ik een oproepje van mijn collega op Facebook. Ze was op zoek naar iemand die een Indische kookcursus kon geven. Voilà, bij mij ben je aan het juiste adres.

Een jaar of tien geleden heb ik bij een Nederlandse dame die de beste toko ik Hilversum heeft, Toko Mee Sin, een kookcursus gevolgd. Fantastisch deze keuken! Je moet alleen wel een hoop geduld hebben, want het meeste vlees moet een uurtje of drie opstaan.

Deze week gaf ik een cursus aan zes personen, drie uur in de keuken en daarna lekker met z’n allen aan tafel. Waar bestaat mijn rijsttafel uit?

 1. Smoor van rundvlees
 2. Rendang padang
 3. Kerrie van kip
 4. Rempah
 5. Boemboe balie eieren
 6. Artjar Tjampoer
 7. Gebakken rijst
 8. Sajoer van boontjes
 9. Smeerpropjes
 10. Gado gado

Foodie week5

4e recept voor I-KOOK

Keukenboef.nl gaat ook gewoon door en ik heb mijn laatste recept, in de reeks van vier, voor I-Kook keukens geschreven. Een week later ben ik op vakantie, dus deze moest ik ook nog even voorbereiden. Dit vond ik echt een leuke opdracht, omdat het niet in de trant was van “kijk, dit product is zo lekker, yum“. Dat is niet mijn stijl en ik heb mij van begin af aan voorgenomen om dergelijke opdrachten niet aan te nemen.

Ik schrijf dus alleen over producten die ik echt de moeite waard vind of waar ik een meerwaarde in zie én die ik ook echt zelf zou kopen. Dit laatste receptje voor I-Kook is echt een topper!

Glutenvrije pecan-bananen cakejes

Vegan, let’s go!

Bij mij in de keuken bij Rockstar Kitchen heb ik besloten om iedere week vegetarisch of vegan gerecht op de kaart te zetten. Waarom? Er is meer vraag naar en daar voldoe ik graag aan. De afgelopen twee weken hadden we een Vegan Jambalaya op het menu met gemarineerde tempeh! Volgende week gaan we voor een gevulde paprika met quinoa en edelgistvlokken. Hoe vaak per week eten jullie Vegan?

Vegan jambalaya

En dat allemaal in één week. Fantastisch, maar gelukkig zijn niet alle weken zo intens :).

 

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: