Geen zin om te koken

“Geen zin om te koken maaltijd”

Dit is echt een topper voor een dag waarop je geen zin hebt om te koken, maar toch gezond wil eten. Over het algemeen kook ik altijd met veel plezier en de afgelopen jaren ben ik ook echt bewust geworden van de ingrediënten die ik gebruik.

HuishoudenHuishouden

Geen kleffe witte stokbroden meer waar ik een soort pizzabroodje van maakte of Knorr wereldgerechten. Dat kan veel beter zonder overbodige toevoegingen en producten die twee jaar houdbaar zijn. Voor zo’n wit stokbrood haal ik m’n neus op en ik maak mijn eigen wereldgerechten.

Terug naar de “Geen zin om te koken maaltijd”. Pompoenblokjes en iets van groente heb ik altijd wel in mijn vriezer liggen. En afgelopen zaterdagmiddag had ik echt geen zin om veel moeite te doen voor m’n lunch, maar ik wilde toch gezond eten. Tada!!! Vriezer open, ik had nog een Duitse biefstuk, pan aan en binnen 5 a 10 minuten had ik een heerlijke maaltijd.

Wat heb je nodig? 2 porties

 • 2 Duitse biefstukken à 125 gram per stuk
 • 400 gram pompoenblokjes (diepvries)
 • 450 gram gegrilde groente (diepvries)
 • 2 theelepels gedroogde tijm, bieslook of basilicum

Hoe maak je dit?

 1. Bij voorkeur zijn de pompoenblokjes en gegrilde groente al ontdooit (dan ben je echt snel klaar!!!).
 2. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok en gooi de pompoen en groente erin. Bak deze in een minuut of 5 – 7 gaar en roer af en toe.
 3. Zet een andere pan op het vuur voor de Duitse biefstukken. Verhit wat olie of een klontje boter en bak de biefstukken in +/- 5 minuten om-en-om. Ik houd ervan als ze niet helemaal doorbakken zijn.
 4. Verdeel de pompoen-groentemix over de borden, strooi wat gedroogde kruiden erover en leg tot slot de Duitse biefstuk erop.
 5. Easy hè!?

Voedingswaarde per portie

 • Kcal 330
 • Eiwitten 31,7 gram
 • Vetten 12,3 gram
 • Koolhydraten 19,8 gram

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

Misschien zijn deze gerechten ook iets voor je

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: