Gerookte kip salade

Twee jaar geleden heb ik ervoor gekozen om het roer, qua eten, helemaal om te gooien. Ik kon tijdens de lunch zo vier boterhammen eten met kaas, eiersalade, pindakaas, etc. Met een dagelijkse “after lunch dip” rond 14.30 uur tot gevolg. Dit wilde ik niet meer, dus begon ik mijn eigen salades mee te nemen voor lunch in een bakje. Dit doe ik nog steeds. Met de ene keer wat meer inspiratie dan de andere keer. Vandaag had ik nog van alles een beetje in de koelkast, dus het is een salade geworden met gerookte kip.

KokenKoken

Wat heb je nodig? 1 salade

 • 125 gram gerookte kip
 • 100 gram gemende sla
 • 75 gram rauwkost
 • Goede balsamicoazijn van een Italiaanse traiteur

Hoe maak je dit?

 1. Hussel de sla en rauwkost door elkaar.
 2. Verdeel de kip over de salade.
 3. Wees lekker royaal met de balsamicoazijn.

Voedingswaarde per portie

 • Kcal 185
 • Eiwitten: 29,5 gram
 • Vetten: 3,2 gram
 • Koolhydraten: 7,7 gram

Investeer een keer in een goed flesje balsamicoazijn welke je op een markt kan kopen of bij een Italiaanse traiteur, deze zijn heerlijk zacht van smaak en zeker niet zo zuur als die uit de supermarkt. Balsamicoazijn uit de supermarkt koop je dan echt nooit meer.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: