Sandwich met geroosterde groente

Geroosterde groente sandwich met cottage cheese

Mijn hoofd zegt “groente”, maar mijn hart zegt “dikke vette tosti”. Dat gaan we dus niet doen, want ik wil echt graag groente eten en niet een kilo aankomen. Niet dat je van één tosti gelijk van maat 40 naar maat 42 gaat, maar ik let er wel op dat mijn oude gewoontes lekker wegblijven.

HuishoudenHuishouden

Maar ik heb net een über lekker vers brood gekocht en die is eigenlijk alleen vandaag lekker. Zo’n knapperige dikke korst en zacht een fluffy brood van binnen. Morgen wordt het het tosti-ijzer, want dan is het brood al een beetje oud.

Hoe kan ik plak van dit goddelijke brood combineren met groente? Voilà, lekker veel geroosterde groente met cottage cheese. Lunch is geregeld, check!

Wat heb je nodig? 1 portie

 • 1 flinke plak brood
 • 100 gram cottage cheese
 • 1 theelepel mosterd
 • 150 gram geroosterde groente (ik gebruikte paprika, broccoli en courgette)

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de groente in stukjes van ongeveer 1,5 cm groot en de broccoli in roosjes.
 3. Leg de groente op een bakplaat en rooster deze voor 16-18 minuten op 200 graden in de oven.
 4. Meng in de tussentijd de cottage cheese met de mosterd en voeg eventueel wat peper en zout toe.
 5. Leg je snee brood op een bord, daarop de groente en vervolgende de cottage cheese.

Voedingswaarde per portie

 • Kcal 219
 • Eiwitten 21 gram
 • Vetten 5 gram
 • Koolhydraten 17 gram

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

Misschien zijn deze gerechten ook iets voor je

 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: