Getest: Brouwers 0,0%

Verwachtingen

Zonder enige verwachting maakte ik het pakketje met blikjes en flesjes Brouwers 0,0% open. Direct heb ik ze in de koelkast gezet, want een biertje moet je lekker koud drinken. Ik heb dan ook mijn “drinks”-koelkast twee graden lager staan. Heb ik van m’n pa geleerd en succes gegarandeerd op een verjaardag als je je maten een ultra-koud biertje aanbied.

KokenKoken

De volgende dag

Geef je koelkast even 24 uur de tijd om de blikjes en flesjes op de juiste temperatuur te laten komen. De volgende dag had ik na een dag werken en sporten niet echt zin om te koken, dus hebben we sushi besteld.

Een  koud biertje zou wel lekker zijn op dit moment, al ben ik niet zo’n doordeweekse drinker en al helemaal niet als de zweetdruppels van het trainen nog op m’n voorhoofd staan. En daar komt de  ijskoude 0,0% de koelkast uit gesprint! Heerlijk bij m’n sushi en lekker koud uit m’n “drinks”-koelkast.

Eerste indruk

Mijn eerste indruk is positief, want ik vind de Brouwers 0,0% een beetje op een speciaalbiertje lijken, want het heeft iets kruidigs. Daarnaast vind ik het leuke aan deze verpakking dat de macro’s er op staan. Oftewel, de hoeveelheid kcal, eiwitten, vetten en koolhydraten.

Macro’s

En daar werd ik blij verrast, want de macro’s zijn helemaal zo slecht nog niet. Daar waar iedereen altijd zegt dat een glas bier gelijk staat aan twee bruine boterhammen is in dit geval niet van toepassing. Met 23 kcal per 100 ml en geen toegevoegde suikers een prima drankje die bij mijn gezonde levensstijl past.

0,0% vs “de rest”

Laat mij voorop stellen dat ik in mijn studententijd meer dan voldoende goudgele rakkers gedronken heb en dat ik dat zo nu en dan ook nog echt wel kan doen. Want als ik dorst heb, dan lust ik er wel een stuk of tien op een zonnige dag. Ik ben dan ook  niet voor of tegen “de rest”.

Op dit moment in mijn leven kies ik er steeds vaker voor om voor een alcoholvrij biertje te kiezen, omdat ik 1. geen zin heb in een kater, 2. de katers veel sneller komen dan tien jaar geleden, 3. ik probeer de juiste balans te vinden door gezond te eten en drinken en 4. ik het gevoel van dronken worden niet meer zo nodig heb als vroeger.

0,0%, let’s go!

Eindoordeel

Heerlijk biertje in de categorie alcoholvrij, het kruidige maakt het voor mij de moeite waard om deze Brouwers 0,0% te kiezen. Niet zo bitter als de reguliere 0,0% biertjes, maar meer een speciaal biertje.

Ik kan deze dan ook oprecht aanbevelen wanneer je een keertje alcoholvrij wilt gaan of geen behoefte hebt aan een kater de volgende dag :). Je koopt Brouwers 0,0% exclusief bij Albert Heijn.

Deze blog op de Keukenboef over Brouwers 0,0% is middels een samenwerking tot stand gekomen. Heb je hier vragen over, let me know!

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: