Getest: net niet worstjes, burgers en smeerworst

OK, ok, ok ik heb drie vleesvervangers gekocht, omdat ik toch wel benieuwd ben naar deze producten. Iedereen heeft het er over en alle vegan chicks op Insta zweren blijkbaar bij de Petit Filet à l’Americain van De Vegetarische Slager. 

HuishoudenHuishouden

Na twee maanden twijfel ga ik mijzelf er toch aan wagen, want ik eet al een tijd geen gewone filet meer en ik ben er dol op. Kan niet zo goed tegen rauw vlees, dus helaas moet ik de carpaccio en steak tartaar ook laten staan. In drie Albert Heijns, een Deen en een Dirk ben ik geweest, maar geen Petit Filet à l’Americain van De Vegetarische Slager te vinden. Kan iemand mij vertellen waar ik dit kan kopen in Amsterdam, want ik ben nu toch wel heel erg benieuwd naar dit goedje.

Plan B.

Geen filet americain, dus dan gaan we voor andere producten. Het vega gerulde gehakt vind ik er echt niet uitzien, dus die laat ik even op het schap liggen. Broodbeleg en wat eten voor vanavond it is!

De Vegetarische Slager: Little Willies

Deze worstjes zagen er best wel lekker uit, al zeg ik het zelf. Even een paar minuutjes in de pan en je krijgt een dun knapperig laagje. Vriendlief heeft er ook één geprobeerd, als eerste nog wel, en die was gemiddeld positief, dus dat was een goed teken. Ik nam ze met wat chilisaus en at ze als snack. Prima snack en de smaak was niet chemisch. Op een of andere manier had ik dat verwacht. Deze Little willies zijn dus wel een aanrader wanneer je op zoek bent naar een vleesvervanger.

Getest: net niet vlees

De Vegetarische Slager: Mc2 Burger

Hmm, dit smaakte meer naar een bonenburger, dan een hamburger. Er staat dan wel geen hamburger op de verpakking, maar op een of andere manier had ik dit wel verwacht. De smaak was op zich prima, maar het had ook zomaar een linzen- of zwarte bonenburger kunnen zijn. Ga ik deze nogmaals kopen? Nee, want ik vind bietenburgers lekkerder en de smaak was gewoon OK.

Tivall: Vegetarische smeerworst tuinkruiden

Van deze smeerworst had ik eigenlijk niet veel verwacht, maar heeft mijn verwachtingen 100x overtroffen. Niet zo gek als je geen verwachtingen hebt, maar deze smeerworst met tuinkruiden is dus eigenlijk best wel lekker.

Ik smeerde ‘m op een verse boterham, nam een hap en had wel het idee dat ik smeerworst had. Verder hoef ik het niet helemaal te analyseren, gewoon een prima smeerseltje voor op brood of op je cracker. Aanradertje dus.

Conclusie

De smeerworst van Tivall ga ik zeker nog eens in huis halen en de Little Willies van De Vegetarische Slager ook. De burgers laat ik echter staan. Binnenkort maar weer eens een ander merk proberen.

Welke vleesvervangers eten jullie het liefst?

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: