Gezonde banana split

Het is denk ik wel een jaar of 25 geleden dat ik voor het laatst een banana split heb gegeten. Ik was er nooit echt dol op, maar ik ging voor het bolletje ijs, de saus en de slagroom. De banaan was bijzaak.

HuishoudenHuishouden

Wist je trouwens dat de banana spilt uit America komt? Het originele recept wordt gemaakt met een banaan, drie verschillende smaken ijs (vanille, chocolade en aardbei), slagroom, drie smaken saus (ananas, chocolade en aardbei). Tot slot wordt de banana split versiert met gehakte nootjes, slagroom en kersen. Wow!!!

Mijn gezonde banana split is zonder slagroom, bolletjes ijs en verschillende sausje. Je eet ‘m ook niet als dessert, maar als ontbijt. Neem er even rustig de tijd voor en geniet ervan. Die tien minuten extra die je voor je ontbijt uittrekt zijn echt de moeite waard!

Wat het je nodig? 1 portie gezonde banana split

 • 1 banaan
 • 2 eetlepels magere kwark
 • 2 eetlepels granola of muesli
 • wat verse bramen, blauwe bessen, aardbeien of frambozen

Hoe maak je dit?

 1. Haal de schil van de banaan, halveer deze en leg de twee helften tegen elkaar op een bordje.
 2. Smeer de banaan in met de magere kwark.
 3. Strooi de granola of muesli over de kwark en versier tot slot met wat fruit.
 4. Eet direct :).

Variaties

 • In plaats van een banaan kan je ook plakjes kiwi of schijfjes appel nemen. Dan is het niet helemaal een split, maar het idee blijft hetzelfde.
 • Je kan de granola ook vervangen door een klein handje nootjes. Noten bevatten veel gezonde vetten, maar zijn ook rijk aan kcal. Wil je een beetje afvallen of op gewicht blijven, beperkt jezelf dan echt tot een klein handje nootjes.
 • Skyr of volle kwark is ook lekker bij dit receptje. Yoghurt zou ik persoonlijk niet gebruiken, want deze is een beetje te dun en loopt dan over je banaan heen.

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

Misschien zijn deze wafels met citroen en maanzaad ook wel iets voor je?

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: