Broccoli burgers

Gezonde broccoli burgers

Broccoli burgers! Yes, ik ben inmiddels wel een beetje klaar met de kikkererwten- of falafelbugers als vegetarische optie en toe aan iets nieuws. Hoe ik ook over vleesvervangers denk kan je vinden in deze blog en daarom maak ik deze gezonde broccoli burgers gewoon lekker zelf.

HuishoudenHuishouden

Je hoeft ze niet allemaal in een keer op te eten, want na het bereiden kan je ze af laten koelen en dan per stuk in een plastic bakje invriezen. Bij voorkeer per stuk, want anders gaan ze zo aan elkaar zitten :).

Broccoli burgers. Wat eet je erbij?

Een maaltijd van alleen maar broccoli burger is het natuurlijk niet helemaal. Wat kan je erbij eten of hoe serveer je dit groentegerecht?

 • Standaard. Op een broodje natuurlijk. Ik ga altijd voor een volkoren bol en kleed deze aan met wat blaadjes sla, plakjes tomaat, alfalfa en ik maak een slanke “mayo” van magere kwark en wat kerriepoeder met een klein scheutje gembersiroop.
 • Maak een lekkere maaltijdsalade voor je jezelf een serveer deze burger op je salade.
 • AVG. Op z’n Hollands: Aardappelen, Vlees en Groente. Het vlees in de AVG is in dit geval de broccoli burger. Maak van de “aardappelen” roseval aardappeltjes uit de Airfryer en kies als “groente” bijvoorbeeld een lekkere frisse salade erbij.

Wat heb je nodig?

 • 1 flinke stronk broccoli of 500 gram broccoli
 • 125 gram volkoren tarwebloem
 • 1 ei
 • 2 eetlepels tahinpasta
 • 2 theelepels harissapasta
 • flinke snuf zout

Hoe maak je dit?

 1. Snijd de broccoli in roosjes en gebruik ook de stronk. Snijd deze in kleine stukjes en kook de broccoli gaar in ruim kokend water met een beetje zout. Giet de broccoli af en laat schrikken onder koud water. Laat uitlekken.

 2. Stamp de broccoli fijn met een aardappelstamper. Het is beter om niet je keukenmachine te gebruiken, want dat wordt de broccoli te fijn.

 3. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles lekker door elkaar.

 4. Verdeel het mengsel voor de broccoli burgers in vieren en maak flinke ballen tussen je handen. Druk ze vervolgens een beetje plat, zodat je een burger krijgt van iets dunner dan 2cm.

 5. Bak de broccoli burgers in een koekenpan in wat kokos- of olijfolie voor ongeveer 4 minuten aan iedere kant op medium vuur.

Variaties

 • In plaats van broccoli kan je ook bloemkool of een combinatie van broccoli en bloemkool gebruiken.
 • De harissa maakt deze broccoli burgers een beetje pittig. Deze kan je ook weglaten en vervangen door bijvoorbeeld twee theelepels komijnpoeder toe te voegen.

De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.


Misschien ook iets voor jou?

We blijven nog even in de categorie homemade vegetarische burgers met deze knolselderijburgers. Net zo makkelijk te maken als de broccoli burgers uit bovenstaand recept en met nog geen 100 kcal per burger zijn het regelrechte toppers.

Knolselderij burgers
Homemade knolselderijburgers

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: