Glutenvrije chocolade tulbandjes

Alle vrouwen maak ik blij met dit recept! Chocolade, een cakeje, low carb, slechts 80 kcal per stuk en snel en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer? Door een banaan toe te voegen aan het recept wordt het beslag wat zoeter. Persoonlijk houd ik wel van de smaak van rauwe cacao, maar voor sommige is dat nog iets te exotisch. Voeg dan 2 eetlepels steviapoeder toe om ze wat zoeter te maken.

KokenKoken

Bij de Lidl hadden ze laatst flexibele bakvormen in de aanbieding en die heeft mijn lieve moedertje allemaal voor mij aangeschaft, zodat ik lekker kan bakken in alle vormen en maten. Tot voorkort werkte ik nooit met flexibele bakvormen, maar ik wil niet meer zonder. Zo ook deze tulbandjes. Ik kan mij voorstellen dat je deze niet hebt, gebruik dan een muffinvorm en vet deze in.

Wat heb je nodig? 12 tulbandjesĀ 

 • 500 gram pompoen
 • 4 eetlepels lijnzaad
 • 4 eetlepels pindakaas
 • 3 eetlepels cacaopoeder
 • 5 eieren
 • 1 banaan
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker

glutenvrije-choco-cake-2

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Kook de pompoen gaar, pureer deze en laat minimaal 10 minuten afkoelen.
 3. Meng alle ingrediƫnten goed met elkaar. Ik gebruik hiervoor een staafmixer.
 4. Vet de vormpjes in met een beetje bakspray of olie.
 5. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in 35-40 minuten de tulbandjes gaar op 190 graden.
 6. Haal de tulbandjes uit de vorm en laat afkoelen op een rekje.

glutenvrije-choco-cake-3

Voedingswaarde per portie:

 • Kcal 80
 • Eiwitten 3,2 gram
 • Vetten 4,8 gram
 • Koolhydraten 5,6 gram

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: