gevulde wortelsoep

Goed gevulde wortelsoep met aardappel en linzen

Wanneer je denkt dat je alle soepen al zo’n beetje gegeten hebt, dan is dit wellicht een lekker receptje voor je. Deze goed gevulde wortelsoep is niet mega bijzonder qua ingrediënten. Echter maken de stukje roseval aardappel of krieltjes in de schil de soep net even iets interessanter.

HuishoudenHuishouden

Bewaren op Pinterest

Je kan dit recept heel makkelijk opslaan op een van je borden op Pinterest, zodat je het op een later moment very easy terug kan vinden. Druk op de Pinterest button links bovenin de hoek van onderstaande foto. 

Op Pinterest vindt je trouwens nog meer heerlijke recepten en inspiratie voor makkelijke gevulde soepen.

gevulde wortelsoep

Wat heb je nodig? 3 a 4 porties gevulde wortelsoep

 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1000 gram winterpeen
 • 250 gram roseval of krieltjes met schil
 • 1 klein blokje gekookte linzen (+/- 160 gram)
 • 2 theelepels kurkumapoeder
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 2 groente- of kippenbouillonblokjes

Hoe maak je dit?

 1. Snijd de boven- en onderkant van de winterpenen, was ze en snijd ze in grove plakjes van ongeveer 1 cm dik. Ik schil de peen niet, want je pureert de soep toch. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

 2. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie aan in een soeppan totdat deze glazig wordt. Voeg het kurkumapoeder, gemberpoeder en 3/4 van de stukjes winterpeen toe. Bak een minuut mee en roer goed.

 3. Vul de pan met heet/kokend water totdat de peen net onder water staat. Voeg nu ook de bouillonblokjes toe. Doe je deksel op de pan, breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten koken of totdat de peen helemaal gaar is. Je kan dit testen door een mesje in een stukje peen te steken. Valt deze er direct vanaf, dan is de peen gaar.

 4. Zet een andere pan met water op voor de aardappeltjes en overgebleven peen. In de tussentijd gaan we de aardappeltjes in stukjes van ongeveer 2cm groot snijden. Wanneer het water kookt voeg je als eerst de peen en aardappeltjes toe. Kook gaar in 8-10 minuten en giet vervolgens af.

 5. Wanneer de peen in de soeppan gaar is, dan pureer je de soep met een staafmixer. Ik gebruik al jaren deze staafmixer (vooral ook dat hakmolentje erbij is top). Is je soep nu iets te dik, dan kan je nu wat water toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

 6. Voeg de gekookte stukjes peen, aardappel en de linzen (eerst nog even laten uitlekken en afspoelen) toe. Roer alles lekker door elkaar en serveer in een grote soepkom.

Truffel de corgi naast de gevulde wortelsoep 😉

Variaties

 • In plaats van winterpeen kan je ook pompoen of zoete aardappel gebruiken. Of een combinatie van al deze groentes.
 • Ook lekker om er wat croutons bij te serveren van oud brood. Heel makkelijk te maken in de oven of in de koekenpan.

De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.

Misschien ook iets voor jou?

Naast deze goed gevulde wortelsoep is deze traditionele erwtensoep ook echt heerlijk om te maken deze winter? In mijn recept zit wel een spannend ingrediënt :).

traditionele erwtensoep

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: