Groentesnack uit de Airfryer

Groentesnack uit de Airfryer

Sinds de kerst heb ik een Airfryer thuis en daar ben ik enorm blij mee!! Het eerste dat er thuis inging waren kaasstengels, oeps. Ik moet zeggen, die waren verdomt lekker. Nadat ik jaren geleden afscheid had genomen van mijn frituurpan was dit de eerste keer in lang tijd dat we thuis weer kaasstengels hebben gegeten. Direct zei ik tegen de Mr. “OK, hier gaan we geen gewoonte van maken.”.

KokenKoken

De kaasstengels heb ik in het nieuwe jaar verruild voor twee van mijn favoriete groentes: courgette en broccoli. Deze variant van mijn groentesnack maakte ik altijd al in de oven. De baktijd was dan wel 20-22 minuten. Met de Airfryer heb je je groentesnack in zes minuten al klaar. Zes minuten vs. 22 minuten = tijdwinst = helemaal top!

Serveer bij je groentesnack wat hummus of eet het met wat cottage cheese. Uiteraard ook gewoon lekker bij het avondeten bij een stukje kip, tartaartje of een stukje gebakken vis.

Wat heb je nodig? 2 porties

 • 1 broccoli
 • 1 courgette
 • 1 theelepel olijfolie
 • 1 theelepel gedroogde basilicum, tijm of Provençaalse kruiden
 • snufje zout

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm je Airfryer voor op 200 graden.
 2. Was de courgette en snijd deze in grove stukken van ongeveer 2,5 x 2,5 cm.
 3. Snij de broccoli in roosjes.
 4. Doe de courgette, broccoli, gedroogde kruiden, olijfolie en een snufje zout in een kom en hussel alles lekker door elkaar.
 5. Doe de groente in het mandje van de Airfryer en gaar deze voor 6 minuten op 200 graden. Schud halverwege even om.
 6. Na zes minuten zijn de groentes al klaar!

Voedingswaarde per portie groentesnack uit de Airfryer

 • Kcal 28
 • Eiwitten 3,2 gram
 • Vetten 0,2 gram
 • Koolhydraten 2,4 gram

Variaties

 • Vervang de broccoli door een bloemkool.
 • Voeg wat kerriekruiden toe voordat je de groente in de Airfyer doet. Let wel op dat je er niet teveel bij doet, want dan overheerst de smaak heel erg.
 • Ook lekker met een rode paprika erbij.

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

Misschien is deze pompoen uit de oven ook wel iets voor je. Ik maak altijd een in keer een hele bak, zodat ik daar een paar maaltijden van kan genieten. Gegaarde pompoen kan je trouwens ook heel goed koud eten.

Pompoen uit de oven

 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: