Hele bloemkool uit de oven

De bloemkolen zijn weer lekker goedkoop in de herfst, dus had ik er twee gekocht? Bloemkoolsoep had ik al gemaakt, stamppot met bloemkool is de Mr. geen fan van en bloemkoolpap trekt mij toch niet zo aan om te maken. Hebben jullie dat wel eens gemaakt of gegeten, bloemkoolpap?

HuishoudenHuishouden

Onlangs at ik in een restaurant een halve knolselderij uit de oven en dat was me toch een partijtje lekker. Moet met een bloemkool ook kunnen lijkt mij.

Hoppa, bloemkooltje van z’n blaadjes ontdaan, lekker wassen en hup m’n nieuwe oven in. Ja ik heb een nieuwe oven (combi-magnetron), want die ouwe maakte onlangs kortsluiting. #stonknaarplastic.

Wat heb je nodig? 1 hele bloemkool uit de oven

 • 1 bloemkool
 • 1,5 eetlepel Franse mosterd
 • 2 eetlepel gembersiroop of honing
 • 2 theelepel kerriepoeder

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Verwijder de bladeren en het onderste stukje van de stronk met een mesje.
 3. Was de bloemkool onder de koude kraan en dep ‘m droog.
 4. Leg de bloemkool in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Bak de hele bloemkool voor 50 minuten op 200 graden in de oven.
 5. Meng in de tussentijd de mosterd, gembersiroop en kerriepoeder met elkaar.
 6. Haal na 50 minuten de hele bloemkool uit de oven en gooi het aluminiumfolie weg.
 7. Smeer de bloemkool lekker royaal in met het mosterdmengsel. Bij voorkeur gebruik je een kwastje, zodat je ook een beetje tussen de roosjes kan komen.
 8. Vervolgens zet je de met mosterdmengsel bedekte hele bloemkool terug in de oven voor 20 minuten op 200 graden.
 9. Haal de hele bloemkool uit de oven en zet ‘m direct op tafel of snijd er plakken van en serveer deze als onderdeel van je diner.
honing mosterdmarinade
gemarineerde bloemkool uit de oven
bloemkool uit de oven

Variaties op de mosterdmarinade

 • Asian style: 3 eetlepels ketjap, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 flinke theelepel sambal en wat vers geraspt citroengras.
 • Italian style: 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 theelepels Provençaalse kruiden, gemalen zwarte peper en fijngehakte stukjes zwarte olijf.
 • Mexican style: 3 eetlepels tomatensaus, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel tacokruiden en als topping wat geraspte kaas.

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.

Misschien ook iets voor jou?

Ik wist niet eens meer dat ik dit gerechtje online had staan… Wat een dommie ben ik, haha. Daarom breng ik deze bloemkoolsate graag weer even onder de aandacht.

sate van bloemkool
Lekker vegetarisch gerechtje dit hoor!

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: