HelloFresh Veggie Kerstbox

Het is zaterdagochtend 08.45 uur, met m’n mascara tot op m’n wangen en in m’n mooiste slobber outfit neem ik een enorme box van HelloFresh aan. Ja hoor, we mogen bijna Maria Carry met All I Want For Christmas weer opzetten, want ik zie allemaal sneeuwklokjes op de box. Kerst here I come!!! Hoeveel dagen nog? Voor mij was het afgelopen weekend al even kerst, yes!

KokenKoken

De doos is zo groot dat dat sowieso veel goeds gaat voorspellen. En ja hoor, mijn verwachting wordt meer dan ruimschoots vervuld. Het is de HelloFresh Veggie Kerstbox. Een box met een drie-gangen vegetarisch kerstdiner. Alsof Sinterklaas is langs geweest met een zak vol cadeautjes begin ik de box uit te pakken. “Kijk, een heel stuk kaas“, “we eten vanavond tarte tatin van sjalotjes” en “OMG, chocolade mousse” mompel ik iets te luid. De Mr. is inmiddels ook wakker en vraagt zich af wat ik aan het doen ben.

Wat ik ga doen?

Deze enorme Veggie kerstbox van HelloFresh testen. Wat gaan we koken?

  • Voorgerecht: Peterseliewortelsoep met peterselietopping en frisse citroen.
  • HoofdgerechtTarte tatin van gekarameliseerde sjalot. Met salade van spinazie, marcaire en geroosterde rode druiven.
  • Dessert: Chocolademousse met sinaasappelcoulis en geschaafde amandelen.

In de box zitten alle ingrediënten voor dit drie-gangen diner. Je hoeft met kerst dus niet én naar de supermarkt én naar de kaasboer én naar de bakker, etc. HelloFresh heeft dit al voor je gedaan. Ideaal al zeg ik het zelf.

Op Kerstavond gourmetten wij al jaar en dag bij m’n ouders en dat gaan we dit jaar zeker weer doen. Maar als ik zelf zou gaan koken, dan is deze Kerstbox van HelloFresh echt een uitkomst. Je kan de box namelijk ook bestellen zonder abonnement of lidmaatschap. Voor mij is het grootste voordeel dat je niet hoeft te bedenken wat je gaat koken en niet al de boodschappen hoeft te doen.

Time to cook

Het is een drie-gangen diner, dus ik begin bij het voorgerecht. Je krijgt voor iedere gang een menukaart waar alles stap voor stap staat uitgelegd en omschreven. Ook staan er foto’s op de receptkaart van de verschillende handelingen, dus er kan niks fout gaan.

Peterseliewortel heb ik zelf nog nooit in huis gehaald, dus dat geeft een speciaal tintje aan de soep. Makkelijk te bereiden, heerlijk in combinatie met de peterselie en citroen en het baguette dat erbij zit is ook top. Gang 1 is geslaagd.

Dan gaan we door met het hoofdgerecht. De oven doet bijna al het werk voor je. Je hoeft slechts een paar ingrediënten te snijden voor de salade, dus ook hier kan bijna niks misgaan. De tarte tatin van sjalot heeft een knapperige korst van het bladerdeeg, een krachtige stroperige siroop door de balsamico en roomboter en is lekker hartig van smaak.

De salade die erbij gaat maakt de maaltijd echt compleet. In eerste instantie wilde ik de druifjes niet in de oven doen, maar ik ben blij dat ik mij gewoon netjes aan het recept heb gehouden, want dit kwam de smaak alleen maar ten goede. Crunchy pecannoten en heerlijk marcaire kaas maken de salade tot een succes.

We hadden zelfs nog wat over, dus dat heb ik in de koelkast bewaard en de volgende dag weer opgewarmd. Dat is het voordeel van deze gerechten, je kan ze dus ook een dag voor Kerst maken. Hoef je het alleen nog maar even op te warmen of in een schaal te doen. Kan je lekker bij je gasten blijven zitten en ben je niet de klos om heel de avond in de keuken te zwoegen.

Na het hoofdgerecht komt het dessert. Even een kleine break inlassen na het hoofdgerecht? Geen probleem, want deze glaasjes gevuld met chocolademousse maak je lekker van tevoren.

Ik heb ervoor gekozen om geen suiker toe te voegen aan het dessert, want naar mijn idee is de chocolade al zoet genoeg van zichzelf. En dat pakte meer dan prima uit. De sinaasappel past perfect qua smaak bij de pure chocolade en met de geroosterde amandeltjes erbij is ook dit een topgerechtje!

Begin nu alvast met het bewaren van je lege pindakaaspotten, want dan kan je daar mooi je dessert in doen met de Kerst. Heb ik ook gedaan :).

Conclusie

Alle voorbereidingstijd voor de drie maaltijden bij elkaar opgeteld ben ik 1,5 uur bezig geweest. Niet slecht voor een drie-gangen diner, toch?

Deze box is echt top en ik kan de Kerstboxen van HelloFresh met alle oprechtheid aanbevelen aan iedereen. Het scheelt je enorm veel tijd, je krijgt mooie en verse producten, je hoeft geen last te hebben van keuzestress en de recepten zijn makkelijk en snel te bereiden. Ben je ook benieuwd naar deze Kerstboxen? Je vindt ze op www.hellofresh.nl/kerstbox . 

En er is meer

Naast de Veggie Kerstbox zijn er ook nog de:

  • Kerstbox ‘Deluxe’ (4 gangen)
  • Kerstbox ‘Gourmet’ (alles voor een heerlijke avond gourmetten)

Daarnaast is het ook mogelijk om een bijpassende Wijnbox te bestellen bij de verschillende Kerstboxen. Hoef je helemaal de deur niet meer uit :).

  • Wijnbox ‘Original/Veggie’ = 3 flessen (aperitief, voor, hoofd)
  • Wijnbox ‘Deluxe’ = 4 flessen (aperitief, voor, tussen, hoofd)
  • Wijnbox ‘Gourmet’ = 2 flessen (wit en rood)

Je kunt alle Kerstboxen bestellen op http://www.hellofresh.nl, ook als je nog geen lidmaatschap hebt bij HelloFresh.

  • De Kerstbox Original, Kerstbox Veggie en Kerstbox Deluxe zijn te bestellen van 5 november tot en met 17 december op http://www.hellofresh.nl en worden geleverd op zaterdag 23 of zondag 24 december.
  • De Gourmetbox is te bestellen van 5 november tot en met 27 december en wordt geleverd tussen 2 en 31 december.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: