Herfstpizza met pompoenpizzabodem

Lucky me!! Ik kreeg een hele doos pizzabodems van Magioni toegestuurd en wel in de nieuwe smaak; pompoen. Of ik het leuk vond om deze te testen en wellicht te delen op mijn kanalen. Zeg “pizza” en ik schreeuw “JAAAAA”. Dus ik ben om. Pompoenpizzabodem = top!

HuishoudenHuishouden

Heerlijk makkelijk om op een doordeweekse dag te maken wanneer je geen drol zin hebt om te koken of er geen tijd voor hebt. Grijp dan niet uit gemak naar een diepvriespizza of zo’n kant-en-klaar maaltijd, maar beleg ‘m met je favo groente, kaas of wat plakjes broodbeleg. Je bent hier max. 3 minuten mee bezig, dat beloof ik. Ok, ok, als je zelf je veggies gaat snijden misschien iets langer. Ik koos voor gegrilde paprika uit een pot, dus was lekker snel klaar. Als topping wat kiemgroente, dus ik ben een gelukkig mens met deze pizza op maandag.

Wat heb je nodig? 2 porties

 • 1 pak Magioni pizzabodem pompoen (2 stuks per verpakking)
 • 6 eetlepels tomaten passata
 • 100 gram blauwe kaas
 • 200 gram geroosterde paprika
 • 100 gram kiemgroente

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm je oven voor op 220 graden.
 2. Verdeel de tomaten passata over de twee bodems en smeer deze goed uit.
 3. Snijd de geroosterde paprika in reepjes en brokkel de blauwe kaas in stukjes. Verdeel ook deze twee ingrediënten over de bodems.
 4. Bak de pizza’s in 12-14 minuten af in de oven op 220 graden. Ik doe ze graag wat langer in de oven dan op de verpakking staat, want dan wordt de bodem wat knapperiger.
 5. Leg de pizza’s op twee borden en strooi tot slot de kiemgroente over de pizza’s.

Voedingswaarde per pizza

 • Kcal 684
 • Eiwitten 26,2 gram
 • Vetten 19,5 gram
 • Koolhydraten 86,0 gram

Variaties

 • Doe je niet mee aan Meatless Monday? No Problem, rul dan 100 gram gekruid gehakt en verdeel deze over de bodems voordat ze de oven in gaan.
 • Vervang de geroosterde paprika’s door verse blokjes paprika.
 • Heb je nog wat geroosterde paprika over? Maar er dan deze 5-minuten Romescodip mee.

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: