High protein bananen-kokoscake

Geef mij een cakeblik, wat kwark, bloem, eieren en een zakje bakpoeder en ik zet je een lekkere cake voor. Wanneer je een goede basis hebt, dan kan je variëren met de inhoud zoveel als je wilt. Omdat ik mijn sportschema wat heb opgekrikt, ik ga namelijk de halve marathon van Amsterdam lopen dit jaar, kan ik wel wat extra eiwitten gebruiken. Vandaar deze high protein bananen-kokoscake.

KokenKoken

2,5 jaar geleden heb ik de marathon van New York gelopen en daarna eigenlijk niet heel veel meer hardgelopen, dus deze 21 kilometer in m’n eigen stadjes wordt een mooie uitdaging. Nog vier maanden en twee dagen te gaan en dan sta ik aan de start in het Olympisch Stadion. Heb er nu al zin in!

Wat heb je nodig? 12-14 plakken

 • 125 gram bloem
 • 125 gram vanille whey
 • 150 gram magere kwark
 • 2 eieren
 • 65 gram kokosrasp
 • 4 rijpe bananen
 • sap van 1 citroen
 • 2 theelepels maanzaad
 • 2 eetlepels honing
 • 1/2 zakje bakpoeder

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Bekleed een cakeblik (+/- 25 cm) met bakpapier.
 3. Pureer twee bananen.
 4. Doe de bloem, vanille whey, 60 gram kokosrasp, maandzaad en bakpoeder in een kom en meng dit goed met elkaar.
 5. Voeg de kwark, citroensap, gepureerde bananen en eieren toe en meng alles goed met elkaar.
 6. Stort de helft van het beslag in het blik, leg daarop de twee andere bananen in z’n geheel (wel zonder schil) en stort ook de rest van het beslag in het blik.
 7. Spatel de bovenkant glad en giet de honing erover.
 8. Sprinkel het overgebleven kokosrasp over de honing.
 9. Bak de bananen-kokoscake op 200 graden in 50-60 minuten gaar. Check de cake even na 50 minuten. Steek een sateprikker in het midden van de cake en als deze er schoon uit komt, dan is de cake klaar.

high protein bananen-kokoscake

high protein bananen-kokoscake

high protein bananen-kokoscake

Voedingswaarde per plak bananen-kokoscake

 • Kcal 173
 • Eiwitten 12,4 gram
 • Vetten 3,9 gram
 • Koolhydraten 20,6 gram

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou:

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

4 Comments

 1. Ik heb hem gisteren gemaakt, de smaak is goed, maar hij is erg droog. Heb me precies aan het recept gehouden. Heb je een tip voor me?

  1. Hi Yvette, wat jammer om te horen. Wellicht heb je een ander formaat cakevorm gebruikt (24cm),waardoor de cake eerder klaar was? Of de baktijd aanpassen, want iedere oven is weer anders. Voor nu kan ik alleen adviseren, meng wat steviapoeder met magere kwark en eet dit samen met een plak. Heb ik ook wel eens gedaan wanneer een van m’n cakes wat droog was. Grtjs!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: