Kokos granola

Homemade kokos granola

Vroegah, toen we nog niet zo goed wisten dat cruesli uit een pak bomvol suiker zat, at ik graag in m’n kommetje yoghurt een handvol cruesli met 4 noten of chocolade. Deze twee varianten hadden geen rozijnen er en dat was voor mij eigenlijk het belangrijkste, want rozijnen door m’n muesli of cruesli, ik gruwel ervan. Wel een beetje gek, want op zich vind ik rozijntjes prima. Ik ben een beetje gek, laten we het daarop houden. En daarom maak ik mijn eigen homemade kokos granola.

KokenKoken

Tig jaar geleden kwamen we er achter dat cruesli aan elkaar geplakt was met suiker en ruilde ik mijn pak in voor muesli. Maar in bijna alle mueslipakken zitten rozijntjes. Pech voor, moi!

Vandaag de dag experimenteer ik er graag op los voor mijn blog en sommige toppers kan je gewoon niet niet hebben op je site als foodblogger. Hoppa, de keuken in en ik ga granola maken! Kokosvlokken had ik ook nog in de kast, dus die bak ik lekker mee. Ik kies ervoor om ze ook mee te bakken in de oven, zodat ze helemaal een zijn met het mengsel.

Bewaar je homemade kokos granola in een afgesloten weckpot of een plastic bakje. Mijn tip is wel om je bakje of pot uit het zicht in je keuken te plaatsen. Mijn grijpgrage handjes gingen iets te vaak richting te pot, dus binnen een mum van tijd was het op.

Wat heb je nodig? 1 grote pot homemade kokos granola

 • 150 gram havermout
 • 50 gram pompoenpitten
 • 70 gram gemengde noten
 • 50 gram lijnzaad
 • 60 gram kokosvlokken
 • 4 theelepels speculaaskruiden
 • 40 gram kokosolie
 • 100 ml honing

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng het door elkaar.
 3. Doe de kokosolie en honing in een pannetje, laat het smelten en zacht worden. Het mag niet koken.
 4. Bekleed ondertussen een bakblik met bakpapier.
 5. Voeg de kokosolie en honing bij de droge ingrediënten en roer het lekker door elkaar. Het wordt een beetje smeuïg.
 6. Stort vervolgens de granola op een bakplaat en spreid het uit, zodat de gehele plaat bekleed is met het mengsel.
 7. Rooster de kokos granola in 16-20 minuten knapperig. Schep na 10 minuten even om.

Voedingswaarde per portie homemade kokos granola (25 gram):

 • Kcal 127
 • Eiwitten 2,5 gram
 • Vetten 7,6 gram
 • Koolhydraten 9,9 gram

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: