BLOG: Keukenbloopers

Keukenbloopers, mislukkingen, failures, stommiteiten of gewoon enorm domme acties. Gebeurd mij niet al te vaak gelukkig, maar soms sla ik ook echt de plank mis. Dan is iets niet te vreten, zit ik niet op te letten en hoppa, weer een klodder pindakaas op m’n trui. Linea recta de wasmand in.

HuishoudenHuishouden

Onderstaande mislukkingen heb ik de afgelopen periode weten vast te leggen, dus ik geef je vandaag een kijkje en mijn niet altijd perfecte keuken.

Dat kloddertje pindakaas

Het voordeel van de 100% pinda pindakazen is dat er geen toevoegingen inzitten die de pindakaas in een keer smeerbaar moeten maken. Je moet dus altijd ff goed roeren, voordat je het op de brood kan smeren of zoals ik er een snack van maak. Nadeel in dit geval is dat de pindakaas zo lekker smeuïg is dat deze over m’n lepel stroomt en voilà, zo op m’n shirt beland.

En toen ging de KitchenAid te vroeg aan….

Mijn vriend zegt altijd dat ik er een “kutzooi” van maak in de keuken. Heeft hij ook wel een beetje gelijk in, maar I don’t care want ik moet het toch zelf opruimen. Ik gebruik tig duzend bakjes/kommetjes, nog meer lepeltjes, snijplanken en mengkommen. En dat alles zonder afwasmachine… #afwashell.

Zo gaat er dikwijls iets naast de kom, valt een pot havermout of gaat de KitchenAid ineens veel te hard aan en ligt de helft van het koekbeslag op het aanrecht. Herkenbaar?

Matchapoeder is gewoon echt niet te hakken…

Van de week postte ik nog een recept voor een ontbijt; matcha chia pudding. Misschien had ik die foto ook op moeten nemen in deze post, want die zag er bij nader inzien toch niet zo lekker uit. Ik had ‘m nog geprobeerd op te leuken met wat kokos en blauwe bessen, maar het was het gewoon niet. Kan gebeuren. Binnenkort ga ik een chocolade chia pudding maken met mango coulis, want dat lijkt mij een stuk lekkerder.

Omdat ik voor bijna twintig piek een zak matcha poeder had gekocht wilde ik er een tijdje geleden muffins mee maken. Nou, voor deze haalt zelfs je hond z’n neus op. Met twee eetlepels van dat groene poeder waren deze muffins direct naar het kerkhof gestuurd. Echt niet te eten, een van mijn goorste keukenbloopers.

Kijk eens, ik eet lekker wafels

Heel trots deel ik een foto op mijn Instagram account (volg je mij al, want dat zou ik supertof vinden?!) van mijn wafelbeslag en m’n Spongebob wafelijzer. Ik ga lekker wafels eten! Twee minuten nadat ik het beslag er in heb gedaan, begint het aan alle kanten eruit te lopen!!! Shit, hier gaat iets niet goed. Maar wat? Dommie… ben ik vergeten bloem toe te voegen. Tsja, dan gaat het niet lukken hè.

keuken bloopers - wafels maken

keuken bloopers - wafels maken

Valentijnsdag

Doen we niet aan, Valentijnsdag. Toch heb ik ieder jaar weer stiekem de hoop dat de Mr. thuis komt met een bosje rozen of een goedkoop luchtje van de Etos, maar nee. Eigenlijk weet ik ook dat het niet gaat gebeuren, maar het zou toch leuk zijn, toch?

Zo romantisch als ik ben…. dacht ik blondies te gaan bakken en dan wel in de vorm van hartjes. Had bij de Dirk een bakvorm gescoord in de vorm van hartjes voor €2,50. Nou, je ziet het resultaat op onderstaande foto. Zo ziet mijn Valentijnsdag er uit. Gewoon overslaan dus volgend jaar.

Geef nooit op

Terwijl ik bovenstaande titel schijf denk ik even aan Peter Jan Rens en zijn programma “Geef nooit op”. Kinderwensen die in vervulling gingen en hand-in-hand sprongen ze dan een bak in en kwamen op een andere locatie uit de lucht vallen. Television Magic!

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat je je niet uit het veld moet laten slaan als je aan het koken bent en een recept een keer mislukt. Dat hebben we allemaal wel eens. 9 van de 10 keer als het fout gaat bij mij is wanneer ik mijn focus er niet bij heb. Dan vergeet ik een ingrediënt, laat een pot uit m’n handen vallen of laat ik iets in de oven aanbranden. Ingrediënten check ik tegenwoordig dubbel en wanneer ik iets in de oven heb staan en ook iets anders aan het doen ben, dan zet ik de wekker van mijn telefoon.

Dit zijn niet mijn eerst, maar ook zeker niet mijn laatste keukenbloopers. Wat is jou grootste keukenblooper? Ben ik heel benieuwd naar :).

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: