Kipspiesjes met ananas

Een winterbarbecue in mijn eigen tuin? Uhm, nee dat zie ik niet echt zitten. Aangezien ik zo nachtblind ben als een kip kan ik in het donker geen onderscheid maken tussen rauwe kipspiesjes en totaal verkoolde….

HuishoudenHuishouden

Maar barbecueën is zo lekker en ik wil niet wachten tot de zomer, dus heb ik mijn grillpan weer uit de kast gehaald. Een ramp om schoon te maken, maar dat neem ik maar voor lief. Gevalletje van; wie mooi wil zijn/wie lekker wil eten, moet pijn lijden/schrobben op de grillpan totdat je een ons weegt.

Wat heb je nodig? 4 spiezen

 • 400 gram kippendijen
 • Voor de marinade: 
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal
 • 200 gram verse ananas

Hoe maak je dit?

 1. Maak een marinade van ketjap, sojasaus en sambal. Laat de kippendijen +/- 24 uur marineren.
 2. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 4×4 cm.
 3. Maak de ananas schoon of gebruik kant-en-klare blokjes verse ananas.
 4. Rijg het vlees om en om met de ananas op een satéprikker, begin met een stukje kip. Op iedere spies krijg je nu 4 stukjes vlees en 3 stukjes ananas.
 5. Zet je grillpan op het vuur en laat deze gloeiend heet worden.
 6. Grill de spiesjes in 10-15 minuten gaar. Afhankelijk van de dikte van het vlees kan de grilltijd verschillen.
 7. Serveer er een beetje groene salade bij of een heerlijk dot satésaus.

kippendij-spiezen-1

Voedingswaarde per spies:

 • Kcal 165
 • Eiwitten 20,1 gram
 • Vetten 5,3 gram
 • Koolhydraten 8,3 gram

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: