knolselderijtoast

Knolselderijtoast met gebakken champignons

Afgelopen week heb ik weer eens voor “de hele week” boodschappen gedaan i.p.v. iedere dag een uitstapje naar de supermarkt. Gevolg is dat m’n kar veel te vol lag en ik met een hele groente la vol zit. Whoops, iets te veel gekocht.

HuishoudenHuishouden

Vandaag wilde ik best even wat tijd nemen voor mijn lunch en iets gezonds maken met al die groente in de groentela. Ik had zin in knolselderij, maar niet echt zin om er soep van te maken. Wat kan je dan nog meer?

Aangezien ik het enige bolletje dat ik in huis had aan had laten branden….., leek het mij wel wat om toast te maken van knolselderij. Voila, we hebben in een handomdraai knolselderijtoast. Lekker makkelijk, gewoon plakken snijden van knolselderij en in de broodrooster. Kan ik dat ding ook weer eens uit de kast halen.

knolselderij met gebakken champignons

Wat heb je nodig? 1 portie knolselderijtoast met gebakken champignons

 • 1 knolselderij (je houdt ongeveer een halve knolselderij over)
 • 250 gram champignons
 • paar takjes verse tijm
 • 1 bosui
 • hummus, doperwtenspread of roomkaas

Hoe maak je dit?

 1. Maak de knolselderij schoon en snijd twee plakken van ongeveer 1cm dik uit het midden. Smeer deze plakken in met een klein beetje olijfolie en rooster de knolselderij ongeveer 8 tot 10 minuten in je broodrooster. Check tussendoor even of ze niet aanbranden.

 2. Rits, tijdens het bakken, de blaadjes tijm van het steeltje en snijd de bosui in dunne ringetjes.

 3. Snijd je de champignons door de helft en bak je deze op middelhoog vuur gaar. Voeg op het laatste moment de tijm en bosui bij de champignons en bak nog even mee. Breng op smaak met peper en zout.

 4. Smeer de knolselderij in met hummus, smeerbare geitenkaas of doperwtenspread. Garneer de gebakken champignons.

geroosterde knolselderij
knolselderijtoast
low carb lunch knolselderij

Variaties

 • In plaats van knolselderij kan je ook plakken zoete aardappel of pompoen snijden. De aardappel heeft alleen een iets langere bereidingstijd.
 • Je kan de knolselderijtoast ook garen in de oven. Wrijf de plakken dan ook in met wat olie en leg ze op een ovenplaat/schaal. Gaar ze op 180 graden voor ongeveer 10-15 minuten.

De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.


Misschien ook iets voor jou?

Deze tuna melt uit de oven is echt een heerlijk lunch gerechtje. Gebruik pittige oude kaas voor die hartige smaak.

Tuna melt uit de oven

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: